[title]
L'entrepà és, probablement, un dels menjars més descentralitzats i populars del món i a Barcelona teniu una llarga llista de llocs on podeu tastar-ne de boníssims. N'hi ha de tota mena i per a tots els gustos, des dels clàssics com el de pa amb tomàquet i pernil, fins a d'altres més elaborats com el biquini de pastrami del Bar Torpedo. D'entre tots els entrepans, però, una de les opcions més populars és el famós frànkfurt, un entrepà de salsitxa que ha captivat milers de persones arreu del món i que ara, un establiment de Barcelona ofereix completament gratis.
Heu llegit bé. El Pibe, un restaurant de menjar ràpid de Barcelona, ha anunciat que regalarà un frànkfurt gratis per persona cada dijous d'aquest mes d'octubre. La iniciativa s'emmarca dins les celebracions del 50è aniversari del negoci, que va començar Manuel Berja l'any 1974 a l'avinguda de la República Argentina i que ara gestionen els seus fills, Daniel i Manuel Berja. Amb el pas dels anys, el negoci va créixer fins a obrir sis establiments a Barcelona: el primer, al número 12 de l'avinguda de la República Argentina; al carrer de Joan Güell, 85; a la rambla del Poblenou, 41; a l'avinguda Meridiana, 430; al carrer de la Diputació, 416; i al carrer de l'Artesania, 54.
Com aconseguir el frànkfurt gratis?
Per poder endur-vos el vostre frànkfurt gratis, primer us heu de descarregar l'aplicació d'El Pibe al vostre mòbil i registrar-vos. Un cop fet aquest pas, podeu demanar la vostra comanda tant en un dels seus establiments, com per a recollir i a domicili, però, en tot cas, ha de ser igual o més d'1,50 euros. Per aconseguir el frànkfurt de franc, haureu d'aplicar la promoció al final de la vostra compra i, en cas de fer-ho a un dels restaurants físics, ensenyar el cupó al personal. Això sí, cal recordar que la iniciativa només inclou un frànkfurt per persona i descàrrega i estarà disponible cada dijous d'octubre fins a esgotar existències.
Uns experts del 'fast-food'
Quan Manuel Berja va aixecar la persiana d'El Pibe fa 50 anys, el terme 'fast-food' encara no existia al vocabulari de la majoria de la població barcelonina (i molt menys catalana). Berja va començar el negoci com a un local de barri on poder tastar un boníssim entrepà de salsitxa i una cervesa amb els amics o en família. El menú inicial era senzill; només incloïa set tipus d'entrepans -com els frànkfurts a 18 pessetes, ara equivalent a uns 10 cèntims- i cerveses artesanals. Amb aquesta proposta, El Pibe es va convertir en un dels primers 'take away' de menjar ràpid de Barcelona.