Notícies

Obre al Poblenou un bar indi que porta el picant a una nova dimensió

Amb aires moderns, se centra en la tècnica culinària dels confitats indis i els vins naturals

Mireia Font
Escrit per
Mireia Font
Editora
Achaar
Foto: Irene Fernández Achaar
Publicitat

Dels creadors dels reeixits The Fish & Chips Shop, Baby Jalebi i Antonia’s Burger arriba… l’Acha’ar Bar (Pere IV, 89. T. 93 168 11 17). La darrera aventura dels germans catalano-pakistanesos Alam, en Mani i en Majhid, i del seu cunyat Bilal Khan és una cantina índia dedicada als confitats i als vins naturals. Desgranem-ho. És una cantina perquè s’hi pot dinar, picar alguna cosa a la tarda i sopar. D'això se n'encarrega, i molt bé, el cuiner indi Karmjit Singh.

Per què confitats? La tècnica de preservar fruites, verdures, peix i fins i tot carn amb cítrics, espècies i oli de mostassa (al nord) i de sèsam (al sud), és tan habitual arreu del subcontinent com l’elaboració dels curri. Aquí escabetx? Doncs, allà 'acha’ar', que en urdu, hindi, panjabi i persa i vol dir, precisament, "confitat". L’Adrià de Mingo, mà dreta del trio restaurador i cap de sala, ens recomana tastar el de mango verd. Acceptem. És un viatge salvatge de sabors vibrants i atrevits, una muntanya russa de dolçor, agror, acidesa i picantor, on a la destinació final les pupil·les gustatives acaben en estat de trànsit. Ens assenyala l’últim prestatge d’una estanteria altíssima i ens diu; "L’objectiu és omplir-lo tot de pots de vidre plens de diferents 'acha’ar' ". Estem impacients per veure-ho.

Acha'ar és un viatge salvatge de sabors vibrants i atrevits

Què més hi ha a part dels confitats? Dues cartes, de migdia i nit, amb opcions ben conegudes per la nostra terra (samosses, bunyols indis, 'butter chicken') i d’altres menys obvies; 'pani puri' (boles fregides i farcides de patata, cigrons, nabius, servides amb aigua de tamarinde i salsa de iogurt i menta), 'mash dal' (llenties blanques cuinades amb 'ghee', mantega clarificada índia) i 'vada pav' (hamburguesa de patata). De postres; lassi de mango o gelat de txai, per exemple. En Mani ens avisa que la intenció és que els canvis de teca siguin tan constants com els del mam.

Achaar
Foto: Irene FernándezAchaar

Per què vins naturals? "Són la meva debilitat i passió", confessa. "A més, crec que maridats amb gastronomies asiàtiques són màgia". Per demostrar-ho, ha fitxat la sommelier italiana Irene Cavalli. I ella ho aconsegueix amb escreix i ens ho posa fàcil; més de cent referències disponibles en rotació constant, deu de les quals s’ofereixen per copa. “El moviment d’ampolles és tal que ni ens plantegem imprimir la carta de vins”, afegeix enriolat.

I el local? Molt Poblenou; espaiós, pedra i maó al descobert, mobiliari de fusta, petjades del passat industrial del barri, i amb terrassa. Darrere d’una cortina s’hi amaga una sala privada amb una taula d’acer gairebé infinita on poden cabre fàcilment vint comensals. Idoni per fer-hi tasts, trobades i el que s’escaigui. 

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants indis i pakistanesos de Barcelona

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat