Notícies

Un concurs internacional de focs artificials il·lumina aquests dies el cel d'aquest municipi català

L'edició d'enguany reuneix pirotècnies nacionals i internacionals que oferiran espectacles a la platja

Laia Jordà Sánchez
focs artificials Blanes
Foto: Aleix Freixas / ACN
Publicitat

Per a molts, una gran celebració no pot acabar sense un bon espectacle de focs artificials ple de colors i formes que posen el llacet a una festa major, una boda, un concert i a molts altres esdeveniments. Aquesta tradició, però, no és gens nova, sinó que es remunta uns 2.000 anys enrere a l'antiga Xina, on es creu que van néixer i on es van convertir en una forma de celebració que també servia per espantar els mals esperits i atraure la bona sort. Aquest art mil·lenari ha evolucionat amb els anys i han sorgit empreses arreu del món que es dediquen a crear espectaculars exhibicions de pirotècnica. Ara, no caldrà que viatgeu per tot el planeta per descobrir les millors, sinó que si visiteu Blanes fins al dissabte 27 de juliol i aixequeu el cap, podreu veure els millors espectacles de llum del planeta.

El municipi de Blanes acull la 52a edició del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava, un certamen que reuneix diferents companyies nacionals i internacionals que competiran per endur-se el premi. La pirotècnia gallega Josman ha inaugurat el certamen d'enguany, una companyia que fa anys que hi participa i que ha sorprès els assistents amb una "sorpresa", tal com explica el seu responsable, Hugo Salgado, que ha consistit a disparar una part d'un espectacle diürn en plena nit perquè l'espectacle fos especialment visual. Salgado també explica que el concurs de Blanes va ser el primer en què van participar com a companyia abans de la pandèmia i també el que "més renom" els ha donat.

focs artificials Blanes
Foto: Aleix Freixas / ACN

Josman ha estat la primera companyia a actuar però no l'última, sinó que el dijous serà el torn de la primera pirotècnia internacional, la italiana Poleggi que compartirà nit amb la companyia Pibierzo, de Lleó, que serà el primer cop que participin en el concurs. El divendres serà el torn de la pirotècnia Valenciana, la tri campiona de les últimes edicions del concurs i una de les actuacions més esperades d'enguany. La francesa Ciels en Fête serà l'encarregada de tancar la 52a edició del concurs el dissabte 27 de juliol amb un espectacle del qual encara no han avançat cap detall. Malgrat que el certamen ha perdut l'efecte crida que tenia fa uns anys, l'alcalde de Blanes, Jordi Hernández, ha remarcat que encara manté "el prestigi (...) estem al nivell de concursos com el de Sant Sebastià o de Cannes".

Millora de la mobilitat

A causa de l'èxit de la prova pilot de l'any passat del divendres i dissabte nit, l'Ajuntament de Blanes ha ampliat el servei de busos llançadora durant els cinc dies que dura el concurs. El servei de busos d'enguany connecta la ciutat esportiva de Blanes, als afores del municipi, amb l'estació de busos del centre des del dimarts 23 de juliol fins al dissabte 27, entre les 19 h i mitjanit. A més, la nit del divendres i dissabte el servei començarà a les cinc de la tarda i s'allargarà fins a les tres de la matinada. Segons el consistori, l'objectiu de la iniciativa és "reduir" el volum de vehicles que hi ha dins de Blanes i facilitar l'aparcament a les 140.000 que l'Ajuntament calcula que s'aproparan a veure el concurs.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat