[title]
Una conversa recurrent a l'hora de parlar de menjar és la reivindicació del pa amb tomàquet i l'escudella en contraposició al brunch i el ramen. I ara, un dels principals xefs de Catalunya ha decidit passar a l'acció: en Jordi Vilà, que és a punt d'obrir la botiga de menjar per emportar Va de Cuina a Sant Antoni –Comte Borrell, 54, la segona després de Sarrià– aprofita l'obertura del negoci per posicionar-se a favor de l'escudella i carn d'olla i potenciar-la per davant dels caldos asiàtics.
I una manera de fer-ho és convertir-la en menjar per emportar i portar-la al carrer. El plat estrella de Va de Cuina –que obrirà entre el proper dijous o divendres– és l'Escudella Street, una escudella catalana i cuinada per emportar. Feta al foc durant 15 hores, conté pollastre, careta, cap de llom i jarret, os salat i sagí, col, cigrons i pilota, naps, xirivies i pastanagues, patata i ceba i, per descomptat, galets. "Escudella street 1 - Ramen 0", diu sorneguer Vilà.
Fins i tot al nostre país som l'aspirant i ens hem de reivindicar davant l'èxit forà
No és que el xef abomini el ramen. Fer la broma de partir de futbol de ramen contra escudella "és una constatació que fins i tot al nostre país, només som l’aspirant. A peu de carrer, a la ciutat, qui ha de reivindicar-se davant l’èxit forà som nosaltres. I, posats a triar, preferim l’escudella. Perquè, al capdavall, un ramen té molt d’escudella i una escudella molt de ramen", reflexiona i reivindica. Altres plats que hi trobareu són samfaina, fricandó, canelons, macarrons, escabetxos, terrines, cremes d’hivern i tot el receptari català propi de la temporada.
Vilà, estrella Michelin i Premi Nacional de Gastronomia el 2021, al Va de Cuina presumeix de "fer una cuina artesanal. Cuinem de la mateixa manera que ho fem per a la gent que estimem. Una cuina catalana desacomplexada i sexy". I com que "no juguem a la lliga de les grans produccions industrials, això ens permet elevar els estàndards de qualitat", assegura.
NO T'HO PERDIS: La millor cuina catalana de Barcelona