Notícies

Un equip de la Copa Amèrica farà portes obertes a la seva seu només per un dia

La base obrirà al públic de forma excepcional per acostar la competició als barcelonins i barcelonines

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Copa Amèrica de vela
Foto: Ricardo Pinto / America's Cup/Copa Amèrica de vela
Publicitat

Una de les competicions esportives més antigues del món, i la més antiga de vela, se celebrarà per primer cop a la història a Barcelona. Ja ha començat el compte enrere per donar la benvinguda a la primera regata de la 37a Copa Amèrica de Vela, el pròxim mes d'agost, i la ciutat ja està preparada amb un extens programa d'activitats que durarà fins al mes d'octubre, quan s'acabin les regates. A més de poder veure totes les proves en directe i de manera gratuïta des de diferents punts habilitats a la ciutat, ara encara us podreu endinsar més dins el món de la vela.

Fa uns dies vam explicar que hi haurà diferents Fan Zones amb pantalles gegants i vistes directes a la zona de regates, així com us podreu apropar a les bases dels sis equips participants, tot i que l'entrada estarà prohibida. Aquesta norma, però, desapareixerà durant un dia en una de les bases. L'equip Alinghi Red Bull Racing permetrà l'entrada al públic de manera gratuïta a la seva seu només el 13 de juliol. Tothom podrà veure com es preparen els esportistes i tot l'equip abans de competir, i també hi haurà espectacles de salts i bicicletes, entre altres sorpreses més que l'equip encara no ha desvetllat.

La base de l'Alinghi Red Bull Racing estarà al costat de l'Aquàrium, igual que la de l'INEOS Britannia, tot i que, de moment aquesta última no es podrà visitar. Si voleu donar un cop d'ull des de fora a les altres seus, la de l'Emirates Team New Zealand estarà a la cantonada del Moll de les Drassanes; les de Luna Rossa Prada Pirelli i NYYC American Magic, al sud del port, a la zona de l'Hotel W; i la d'Orient Express Racing Team, al Moll de Ponent.

Un equip que promet

La centenària competició ha tingut diferents vencedors al llarg de la seva història i, tot i que els Estats Units és el país que més cops s'ha endut la medalla d'or, no va aconseguir la primera posició a la darrera edició. L'Emirates Team New Zealand es va proclamar campió de la 36a Copa Amèrica de vela el passat 2021 i aquest any navegarà per primer cop a Europa com un dels principals favorits.

Tot i això, l'equip Alinghi Red Bull Racing arriba amb força i lluitarà per recuperar el títol que ja va guanyar el 2003 i 2007, una actitud que ha fet que molts fans de la competició apostin per ells. La majoria dels seus seguidors donen suport des de l'anonimat, però, fa uns dies, un dels seus fans VIP va voler visitar l'equip en persona. David Beckham va visitar les instal·lacions d'Alinghi a Barcelona i va aprofitar per fer-se fotografies amb tots els participants i el vaixell oficial, les mateixes instal·lacions que estaran obertes a la resta del públic el 13 de juliol.

L'equip no només ha mostrat la seva admiració cap a la ciutat de Barcelona a través de les xarxes socials, sinó que va incloure els castellers dins la presentació oficial del vaixell. Els Castellers de Sarrià van ser els encarregats de donar la benvinguda a l'embarcació davant el mar Mediterrani amb l'hotel W de fons, una iniciativa que els fans barcelonins van agrair. "Això diu molt del vostre equip. La vostra implicació amb la cultura de la nostra ciutat natal marca la vostra diferència. Us donaré suport total en aquesta pròxima edició de la Copa Amèrica!", assegurava un usuari.

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat