Notícies

Un festival d’art emergent omple d'exposicions gratis diversos espais de Barcelona i l’Hospitalet

La 13a edició del Festival Art Nou exposa l'obra d'artistes menors de 35 anys per conèixer de prop l’ecosistema creatiu de la ciutat

Rita Roig
Editat per
Rita Roig
Editora Cultura i Notícies
Art Nou
Art NouArt Nou
Publicitat

Barcelona ha vist néixer i créixer artistes que després han aconseguit fama mundial. Però l’art és molt més que Gaudí, Miró o Picasso o les quatre grans exposicions que hi ha cada any al MACBA o el MNAC. A Barcelona, l’ecosistema creatiu bull a galeries petites, espais autogestionats i en col·lectius d’artistes que fa poc que han sortit de la facultat de Belles Arts. Apropar-se a l’art emergent és fàcil i assequible, però a vegades costa saber on anar. Per això el festival Art Nou ja fa anys que s’encarrega d’oferir una programació d’exposicions i activitats gratis que facilita entrar en contacte amb els artistes emergents de Barcelona i els seus voltants, del 26 de juny al 3 de setembre.  

El festival no només descobreix nous artistes al públic, sinó que serveix perquè joves creadors de Catalunya i d’arreu del món puguin començar a fer contactes dins del mercat de l’art, el món de les galeries i altres espais expositius. Aquest any Art Nou presenta l’obra de quaranta-sis artistes nacionals i internacionals en vint-i-nou exposicions a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. Per exemple: la pintora Rita Sala Treig presenta el seu primer solo show a la Galeria Ana Mas projects, amb una selecció de pintures a l’oli de gran format creades expressament per a l’ocasió.

La majoria de les exposicions es concentren en galeries, uns espais encara força desconeguts pels barcelonins. De fet, un altre dels pilars del festival és reivindicar les galeries com a espais oberts al públic general (entrar-hi sempre és gratis!), lloc de trobada i de debat. Per això, el gran gruix dels espais participants continuen sent les galeries, amb un total de 22, tot i que també compta amb 8 espais independents i 4 institucions. 

A part del llistat d’exposicions, el festival ofereix una programació d’activitats paral·leles: rutes, visites guiades, converses amb artistes, performances, projeccions, etcètera. N’hi ha de força llamineres, com les rutes per les galeries dels diversos barris de la ciutat, com aquesta per l’Eixample Dret. 

A més, aquest any el festival estrena una col·laboració amb les facultats de Belles Arts de la ciutat. Es tracta d’una prova pilot del projecte Degree Show, que consisteix en organitzar una mostra pública dels treballs dels estudiants graduats o bé dels últims cursos dels tres centres universitaris en el marc del festival. 

No t'ho perdis: Les millors exposicions de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat