[title]
Hi ha alguns restaurants meravellosos al món, i a Barcelona en tenim uns quants. Concretament, la ciutat té 29 restaurants amb estrella Michelin on podreu gaudir d’algunes de les millors propostes de l’avantguarda gastronòmica internacional i fer-vos un homenatge. Ja sigui per una celebració, per una ocasió especial o simplement perquè creieu que us ho mereixeu, gaudir d’un àpat Michelin mai és un mal pla i, malgrat que a Barcelona en tenim gairebé una trentena, si voleu visitar els més luxosos de la llista haureu d’agafar un avió.
L’equip de Chef's Pencil ha analitzat més de 3.500 restaurants amb estrella Michelin per esbrinar quins ofereixen els menús de degustació més cars, així que si voleu visitar-ne alguns dels del top 10, us recomanem que hi aneu amb la butxaca ben plena. Tots els establiments que es troben entre les primeres deu posicions tenen un menú d’entre els 650 euros i els 2.000 euros; concretament, el més car de tots costa –respireu profundament– 2.014 euros per persona. Estem parlant del Ginza Kitafuku, un restaurant de Tòquio especialitzat en cranc, i el més exclusiu és el crac d’Echizen, una espècie que només es pesca a la costa d’Echizen, al nord de Kyoto, i que tradicionalment era presentat a la família imperial japonesa.
En segon lloc, i a gairebé la meitat de preu, però amb un menú de degustació que encara costa l'esgarrifosa xifra de 1.163 euros, hi ha l’Ultraviolet de Paul Pairet. El restaurant de tres estrelles de Shanghai es descriu com una "experiència gastronòmica teatral i multisensorial", amb plats que combinen tècniques franceses amb altres influències gastronòmiques globals. Cal destacar que dins el preu també s’inclouen diferents maridatges de xampany, vi i còctels, gens malament per 1.163 euros, oi?
A partir del tercer restaurant, tots costen menys de 1.000 euros –tota una ganga si els comparem amb els dos primers–, i el seu menú ronda entre els 650 i els 922 de l’estatunidenc Caviar Russe. Aquest establiment, amb locals a Miami i Nova York, té el menjar d’estrella Michelin més car dels Estats Units i inclou 11 plats centrats al voltant del caviar. Segons la revista Forbes, un àpat en aquest restaurant és “una odissea exagerada que segur que us deixarà impressionats amb els seus sabors i el seu art de luxe”.
Els 10 restaurants amb estrella Michelin més cars del món
1. Ginza Kitafuku, Japó - 2.014 euros
2. Ultraviolet de Paul Pairet, Xina - 1.163 euros
3. Caviar Russe, Estats Units - 922 euros
4. Masa, Estats Units - 898 euros
5. Azabu Kadowaki, Japó - 884 euros
6. Quince, Estats Units - 752 euros
7. Alchemist, Dinamarca - 719 euros
8. Sazenka, Japó - 705 euros
9. Guy Savoy, França - 677 euros
10. Ginza Fukuju, Japó - 648 euros
*Podeu consultar aquí la llista completa de Chef's Pencil