Notícies

Un restaurant centenari de Barcelona es transformarà en un pub irlandès

Alguns usuaris a les xarxes assenyalen que la pèrdua del negoci és “patètica” i “incomprensible”

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Redactora
 El Gran Cafè
Foto: El Gran Cafè
Publicitat

La pandèmia va fer que molts establiments abaixessin la persiana per sempre, i sectors com el de l’hostaleria van ser dels més afectats. Barcelona va perdre molts dels seus bars i restaurants emblemàtics, com el Gran Cafè del carrer Avinyó. Ara, cinc anys després del seu tancament, ja sabem quin negoci reemplaçarà l’icònic establiment amb nimfes de fusta i un clàssic ambient parisenc. 

Si passeu per davant del número 9 del carrer Avinyó, al barri Gòtic, veureu que on abans hi havia les grans lletres del Gran Cafè, ara s’hi llegeix Temple Bar: Irish Club. El cartell anuncia –en anglès– la nova obertura: un bar a l’estil irlandès dirigit majoritàriament als turistes

Segons ha avançat Tot Barcelona, les obres del local ja han començat i, malgrat que no se sap com serà la nova estètica, els nous propietaris hauran de conservar alguns elements de l’antic cafè, ja que l’espai forma part del catàleg patrimonial d’establiments emblemàtics de Barcelona des del 2016.

La notícia no ha trigat a generar reaccions a les xarxes, on alguns usuaris han descrit el canvi com a “patètic” i “incomprensible”. Personalitats del sector polític també s’hi han pronunciat, com la presidenta del grup municipal d’ERC, Elisenda Alamany, que ha assegurat a Tot Barcelona que la conversió del local en “un Irish pub és una nova ferida en el teixit comercial i identitari de Barcelona, un pas més cap a la pèrdua d’aquells espais que expliquen qui som i d’on venim”.

Un negoci centenari

El Gran Cafè va tancar just l’any en què celebrava el seu centenari. Des que havia aixecat la persiana l’any 1920, el local s’havia convertit en un símbol identitari del Gòtic gràcies a la seva elegant decoració amb columnes estriades, llums de globus suspesos i panells de fusta. 

La seva oferta gastronòmica es basava en els pilars de la cuina de brasserie, amb opcions com la sopa de ceba, el magret d’ànec, el pastís Tatin i la crep Suzette. El menú, però, també incloïa els imaginatius plats catalans que atreien tant els turistes com els locals. 

No és el primer local que es converteix en un ‘Irish pub’ al Gòtic

Quan el local va tancar el 2020, l'associació Barna Centre va lamentar la pèrdua de l’establiment i va exigir “solucions urgents per al Gòtic”. Barna Centre també va aprofitar per comparar el tancament amb el del Pitarra, un negoci del Gòtic que també va abaixar la persiana dos anys abans, el 2018. 

Aquesta comparació, però, encara té més sentit en l’actualitat, ja que el Pitarra també es va convertir, poc després, en un pub irlandès poc freqüentat pels locals.

NO T'HO PERDIS: Els 100 millors bars de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local
    Últimes notícies
      Publicitat