Notícies

Un xef català amb quatre estrelles Michelin obre una pastisseria

El primer obrador del cuiner inclourà nous productes artesanals sota el lema "tot a mà"

Laia Jordà Sánchez
Redactora
pastisseria aMà Paco Pérez
Foto: aMà
Publicitat

Carme Ruscalleda, Joan, Josep i Jordi Roca, Jordi Cruz i els germans Torres són alguns dels xefs catalans que han aconseguit una o més estrelles Michelin amb les propostes dels seus restaurants a Catalunya. Un altre nom de la llista és el del xef Paco Pérez, un dels cuiners catalans amb més estrelles Michelin, amb quatre al llarg de la seva carrera. Pérez dirigeix diferents restaurants a Barcelona, com l'Enoteca de l'Hotel Arts, i fora del país, com l'Arco a Polònia, i ara, el cuiner de Llançà obre la seva primera pastisseria a la seva localitat d'origen.

pastisseria aMà Paco Pérez
Foto: aMà



El nou projecte del xef es tracta d'una rebotiga dins de Miramar, un dels restaurants de referència a la Costa Brava amb dues estrelles Michelin i que també dirigeix Pérez. Sota el nom aMà, l'establiment aproparà a tothom alguns dels productes artesanals que ja estaven inclosos dins la carta de Miramar, així com d'altres nous que el fet ha dissenyat per a la botiga sota el lema "tot elaborat a mà". El cuiner, però, no treballa sol, sinó que està acompanyat per un equip format per Patri Newman, Zaïra Pérez, Fede Brega i Jan Bieliński que elaboraran sis tipus de pa diferents, entre els quals hi haurà la baguette rústica, el pa de llavors i la focaccia; una gran selecció de dolços com croissants, pastissos i xuixo; i altres articles pel rebost com melmelada, crema de cacauets i rajoles de xocolata, entre moltes altres opcions. A més, tots els productes d'aMà estaran disponibles tant pels comensals de Miramar com per als hostes i clients a peu de carrer. 

pastisseria aMà Paco Pérez
Foto: aMà



"Ens volíem obrir més als nostres veïns i a tota aquella gent que visita Llançà i que vol tenir un tast del que és Miramar", explica Paco Pérez en un comunicat després de més d'un any de treballs per rehabilitar l'espai. L'històric establiment de Llançà era la sala d'I+D de Miramar i, després d'una reforma integral, ara s'ha convertit en la botiga del cuiner, que inclou un obrador per elaborar tots els seus productes sense sortir de l'espai.

Un dels millors cuiners de Catalunya

Tot i haver nascut a Huelva, Paco Pérez va arribar a Llançà amb només sis mesos, un poble que l'ha vist créixer i d'on el cuiner no s'ha mogut. Va ser allà on Pérez va començar la seva carrera mentre ajudava al bar de tapes de la seva família per després seguir la seva formació a altres restaurants i amb el xef Michel Guèrard. Uns anys més tard, Pérez es va casar amb Montse Serra, que era propietària d'un petit hostal amb un restaurant amb unes espectaculars vistes al mar de Llançà. Amb el pas del temps, Miramar es va convertir en un dels restaurants de parada obligatòria de la Costa Brava i un dels centres de la gastronomia d'avantguarda d'Espanya amb dues estrelles Michelin que manté des de 2011.

Paco Pérez en Enoteca
Foto: EnotecaPaco Pérez en Enoteca

A més de Miramar, Paco Pérez també dirigeix cinc ofertes gastronòmiques més, tant dins del país com fora: l'Enoteca, a l'Hotel Arts de Barcelona, amb dues estrelles Michelin, així com del ressort de Perelada, el restaurant Arco a Polònia, el Tast a Manchester i Edge a l'hotel El Fuerte de Marbella. Amb les dues estrelles de l'Enoteca i les dues de Miramar, Pérez es va convertir en un dels cuiners més prestigiosos de Catalunya i un referent a escala internacional.

NO T'HO PERDIS: Els 15 millors dolços de Barcelona

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de menjars icònics

    Últimes notícies

      Publicitat