Notícies

Una botiga de souvenirs dins un armari elèctric d'alta tensió, el polèmic negoci que ha obert a Barcelona

L'establiment compleix la normativa i ja no funciona com a estació transformadora

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Souvenirs Barcelona
ShutterstockSouvenirs Barcelona
Publicitat

Barcelona és una de les ciutats més visitades del món, per la qual cosa no és estrany que la ciutat estigui plena de botigues de souvenirs perquè tothom es pugui endur un petit record en forma d'imant, de postal i, fins i tot, de davantal. Fa unes setmanes, l'Ajuntament va anunciar que limitaria la venda d'aquest tipus d'objectes i prohibiria els que consideressin ofensius, però la limitació no ha espantat aquests empresaris que acaben d'inaugurar una peculiar botiga de records. El passat 12 de juliol, tothom que va passar pel carrer de la Marina amb el carrer València es va endur una sorpresa: l'armari elèctric d'alta tensió que estava tancat per precaució ara estava obert i transformat en un quiosc de samarretes, gorres i altres articles de record.

El compte de X, Històries de Barcelona, va publicar una fotografia on es podia veure l'interior de la botiga amb desenes de gorres exposades, samarretes de futbol del Barça i la Selecció Espanyola i banderes d'Espanya penjades a les portes metàl·liques originals de l'armari elèctric. La publicació ja acumula més de 44.000 visualitzacions i desenes de comentaris d'usuaris indignats com "no entenc tanta permissivitat cap a aquests negocis" i d'altres amb un to més humorístic com: "em sorprèn que no estiguin aprofitant també els contenidors" i "souvenirs calents, com si acabessin de sortir del forn".

Segons ha explicat la secretària de l'eix comercial de la Sagrada Família, Sílvia Gil, a Betevé, tot i que els comerciats asseguren que tenen els permisos pertinents i sota la normativa vigent, els tinents municipals s'han apropat al local per confirmar que els papers estiguin en regla i que s'ajusta a la normativa que regula l'obertura de nous basars i botigues de records. Després de cinc dies obert, el passat dimecres l'establiment va romandre amb la persiana baixada, però, el mateix mitjà ha confirmat que el local ja torna a funcionar, ja que compleix amb la normativa i té un comunicat d’activitat que li permet vendre calçat i roba esportiva, però no souvenirs. 

Pel que fa als veïns, s'han mostrat contraris a l'obertura del nou negoci i han mostrat el seu descontentament des del primer moment. “Estem al·lucinant (...) en una setmana van venir a fer obres i ja tenien aquest “xiringuito”, ha comentat la Marta, veïna del barri, a Betevé. Com ella, molts altres veïns es van sorprendre quan van descobrir que a l'armari ja no hi havia un generador elèctric de l'Ajuntament.

Nova normativa cap a les botigues de souvenirs

A finals del passat mes de juny, el consistori va anunciar que preveu impulsar uns nous canvis normatius per prohibir l’exposició i la venda de productes turístics ofensius. Però, quins són aquests articles? Doncs es volen prohibir els souvenirs continguts homòfobs o sexistes. Segons Esquerra Republicana de Catalunya, impulsora de la mesura, aquests articles destinats al turisme degraden la imatge de Barcelona. "Penis amb la marca Barcelona, samarretes amb comentaris sexistes o homòfobs, o simplement comentaris que, plasmats en aquests productes, devaluen Barcelona", va explicar el portaveu adjunt d’ERC, Jordi Coronas.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat