[title]
La indústria de l'audiovisual, a Espanya, és cada vegada més potent. Bé siguin intèrprets, guionistes, directores, o d’altres, el talent nacional es fa notar, tant aquí com fora les fronteres. És per això que la revista Vanity Fair, per tradició, repassa en una llista els noms de les trenta persones més poderoses de l’audiovisual espanyol. Per destacar-les, i perquè no ens oblidem que a casa també brillem.
De la compilació de persones cèlebres, n’hi ha una que ens fa especial il·lusió: Úrsula Corberó. L'actriu catalana, coneguda en els seus inicis per aparèixer en la sèrie de 'Física o Química' i que més tard ho va petar internacionalment amb 'La casa de papel', ocupa la setena posició, per sobre, fins i tot, de J. A. Bayona, que ocupa el 12è lloc. La revista destaca de Corberó la seva interpretació a 'El cuerpo en llamas' i com va saber recrear a la perfecció la fascinació que Rosa Peral despertava en aquells que la rodejaven. La qualifiquen, directament, d'"estrella de veritat".
Remuntant cap amunt, en primera posició Vanity Fair ha col·locat al vicepresident de continguts de Netflix Espanya, Diego Ávalos, perquè considera que aquesta plataforma s’ha consolidat com el portal de 'streaming' amb més atracció pel públic. El precedeixen en segona posició 'els Javis' (Javier Calvo i Javier Ambrossi), que ho van petar als premis Feroz, guanyant sis premis, i que estan deixant al públic encantat amb 'La mesías'. El podi el tanca Domingo Corral, director de ficció i entreteniment a Movistar+, qui després de dissenyar el llançament de 'Canal satélite digital' es va fer càrrec de la producció original de Movistar+ fa sis anys i ha dut la plataforma fins on ha arribat ara.
Els canals de 'streaming' s’han consolidat plenament entre el públic i les sales de cine comencen a recuperar el flux prepandèmic d'usuaris. Està clar que la ficció espanyola està en un dels seus millors moments i Vanity Fair recull les 30 persones que més treballen perquè la indústria espanyola deixi enrere els seus complexos d’inferioritat. I les dades ho confirmen. Entre les sèries i pel·lícules no angleses més vistes en tot el món hi ha vàries del nostre territori ('La sociedad de la nieve' o 'Berlín', per exemple), i també molts festivals comencen a enfocar-se en les nostres produccions, com '20.000 especies de abejas' que va guanyar l'Os de Plata Berlin o 'Creatura' el premi a la millor pel·lícula europea de la Quinzena de realitzadors.