Notícies

Una de les marisqueries de moda de Barcelona obre el seu tercer local a la ciutat

Aquest bar gastronòmic està especialitzat en el producte del mar, els arrossos i les cassoles marineres

Laia Jordà Sánchez
Redactora
restaurant  Lluritu 3
Foto: Lluritu 3
Publicitat

Si busqueu llocs per menjar a Barcelona a TikTok, una gran part dels vídeos recomanen la que ja és una de les marisqueries de moda de la ciutat. Sota el concepte de "marisqueria desenfadada", Lluritu s'ha convertit en una de les opcions més recurrents de tots aquells que volen tastar el bon peix en un ambient de "caliu" i amb una cuina que se centra en "l'ànima per sobre la qualitat", com ells mateixos descriuen. Ara, els tres locals que tenen a la ciutat han fet lloc per a un més amb la inauguració del Lluritu 3, al número 72 del passeig de Sant Joan: el nou restaurant del Lluritu Grup amb la mateixa essència informal i amb nous productes a la carta.

El nou projecte del grup ha obert les portes a la Dreta de l'Eixample amb una oferta gastronòmica basada en el producte del mar local i de qualitat amb plats com el turbot, el rap o la parpatana la planxa, el calamar farcit i el gambot amb ou ferrat i patates, entre molts altres. Malgrat que la carta és molt similar a la dels altres dos locals de Lluritu, la del nou restaurant inclou una nova especialitat: els arrossos. Tothom podrà gaudir de diferents tipus d'arrossos com el sec de marisc, el mar i muntanya i el negre dins un espai inspirat en les marisqueries de barra de tota la vida. Ei! Si és temporada, no us oblideu de demanar el llorito, el peix d'escames ataronjades d'entre 12 i 16 centímetres de llarg que dona nom al restaurant.

restaurant  Lluritu 3
Foto: Lluritu 3
restaurant  Lluritu 3
Foto: Lluritu 3
restaurant  Lluritu 3
Foto: Lluritu 3

Pel que fa al disseny del local, no podia faltar la clàssica barra llarga de mabre on els clients poden seure per tastar els diferents plats, així com taules i cadires altes repartides per la planta baixa. En el segon pis hi ha més espai per acollir clients i també hi ha la sortida a una gran terrassa envoltada d'espais verds i para-sols vermells amb el nom del restaurant en blanc. Amb la nova inauguració, el grup gastronòmic l'afegeix als seus tres restaurants que ja funcionen a Barcelona: el Lluritu, el primer local que van obrir i que es troba al número 71 del carrer Torrent de les Flors; el Lluritu 2, situat al número 11 del carrer Virtut i on caben fins a un centenar de persones; i La Muriel, un espai gastronomic i cultural al número 30 del carrer Verntallat.

Un restaurant viral

Que dos dels seus fundadors siguin dos actors catalans força coneguts potser té alguna cosa a veure, però l'atractiva proposta i el bon peix han estat els responsables de l'èxit -a les xarxes socials i a la vida real- de Lluritu. El Lluritu Group va néixer l'any 2017 impulsat per tres amics: l'economista Gerard Belenes, l'hostaler Pol Puigventós, l'actor i director Pau Roca i el també actor, Carlos Cuevas, el qual és habitual que comparteixi fotografies a Instagram mentre menja al restaurant amb el seu milió de seguidors.

Amb el pas dels anys i les noves obertures, les xarxes socials s'han omplert de vídeos d'usuaris barcelonins i visitants d'arreu del món que visiten Lluritu, alguns dels quals acumulen més de 220.000 visualitzacions.

@brunabear fave spot in barcelona, get the ‘tuna leaves’ dish, insane!! #barcelona #lluritu #spain #restaurant ♬ A Voz Do Viol?o - A Voz Do Violão - Luiz Bonfá

NO T'HO PERDIS: Els 14 millors nous restaurants de Barcelona

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de menjars icònics

    Últimes notícies

      Publicitat