Notícies

Una de les Michelin més arriscades de Catalunya assumeix el restaurant del Museu Nacional d'Art de Catalunya

Absis, amb esperit mediterrani, vol conformar una oferta gastronòmica coherent amb l'espai i l'art exposat

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Restaurant Absis
Foto: MNAC | Restaurant Absis
Publicitat

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) acaba d'estrenar Absis, un restaurant amb una carta dissenyada pel xef Albert Raurich, ex cap de cuina d’elBulli i responsable dels restaurants Dos Palillos –amb una Michelin– i Dos Pebrots. Com no podia ser d'altra manera en un espai institucional tan representatiu, Absis aposta per una cuina de tradició mediterrània, basada en el producte de temporada.

Restaurant Absis
Foto: MNACRestaurant Absis

"No busquem una cuina d’avantguarda, sinó plats que la gent reconegui i que siguin bons", ha explicat Raurich en la presentació del restaurant. La ubicació és, sens dubte, un dels grans atractius d'un projecte que anteriorment havia estat en mans de Fina Puigdevall, sota el nom d'Òleum: amb una panoràmica espaterrant de Barcelona, Absis juga en la lliga de restaurants que són alhora una atracció turística de primer ordre.

Albert Raurich al restaurant Absis
Foto: MNACAlbert Raurich al restaurant Absis

Pel que fa a la carta d’Absis, Raurich ha deixat clar que el seu objectiu és mantenir un discurs gastronòmic honest, sostenible i amb productes de proximitat, sempre que sigui possible. "És un projecte viu, evolucionarà amb el temps segons què ens demani el públic", ha assegurat el xef.

Raurich, un dels responsables de la influència del sud-est astàtic a elBulli, també és un estudiós de la història de la cuina de l'arc mediterrani. I aquesta és el vessant que desenvoluparà a Absis, que de sortida té alguns plats que remeten a sabors medievals i barrocs, com el verat fumat amb menjar blanc o el pollastre amb vieira i préssec de l'Ordal, inspirat en el del restaurant Cal Xim. Hi ha un menú executiu a 35 euros, i un menú degustació a 60, a més de la carta i la possibilitat de demanar mitges racions. 

Restaurant Absis
Foto: MNACRestaurant Absis

L’execució de la cuina va a càrrec de Vilaplana Catering, una empresa que també gestionarà la resta d’espais gastronòmics del MNAC durant els pròxims cinc anys. A banda del nou restaurant, la concessió inclou l’Oval Cafè i la Terrassa del MNAC, que incorporaran novetats com les creacions dolces i salades de Christian Escribà. Amb aquesta aposta, el MNAC no només reforça la seva oferta cultural, sinó que també es posiciona com una destinació gastronòmica amb personalitat pròpia.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona 

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de Love Local
    Últimes notícies
      Publicitat