Notícies

Una de les millors pizzeries d'Espanya obre al Paral·lel

Neapolitan Pizza va ser finalista a la categoria de Millor Pizza Napolitana de l'estat

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Publicitat

Si la vostra pizza favorita és la napolitana, esteu de sort: ha obert al Paral·lel, 94, just a la vorera de davant del Molino, el setè local que la cadena Neapolitan Pizza té a l'estat, i el tercer a Barcelona. I sense discussió és una de les millors pizzeries d'aquest país: va quedar finalista al concurs de la Millor Pizza d'Espanya, celebrat a Madrid Fusion, i també té el reconeixement de l'Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN, la DO de la pizza de Nàpols, per entendre'ns).

Aquest és el tercer establiment que obren en deu anys a Barcelona i cal destacar-ne és la comoditat. Neapolitan Pizza Molino és al Paral·lel, en un d'aquells preciosos –i sovint desaprofitats– locals sota els arcs de l'avinguda, i és un establiment blanc, minimalista i ple d'aire i llum natural (quelcom que no sovinteja tant en el seu local de Santa Caterina, famós per l'alta qualitat de les pizzes i el preu baix, i també pels saraus que s'hi munten).  Aquesta nova obertura confirma que la pizza a Barcelona té un nivell envejable

NAP Molino
Foto: NAP MolinoNAP Molino

I el fet que sigui una cadena no impedeix aplicar-los l'adjectiu artesà amb veracitat. Val a dir que veure un forn de llenya en una pizzeria no és garantia de res, si no el fas servir bé. El napolità Antonello Belardo, cofundador de la cadena amb Fernando Pérez, explica que basen el seu ofici de pizzers al voltant de vuit principis establerts per l'AVPN: massa mare d'elaboració pròpia, 24 hores de repòs de la massa, un foc que crema sense pausa, 60 segons de forn, 35 centímetres de diàmetre en les pizzes, una vora o 'cornicione' airejada d'1 a 2 centímetres i la recomanació de consumir la pizza tot just sortir de forn

Com explica Belardo, aquests són factors que faran "que la pizza et caigui bé a la panxa i sigui més digestiva, perquè si ja ha fermentat abans, no fermentarà dins teu". El gran èxit de la casa són les pizzes margarita –mozzarella, tomàquet, alfàbrega, oli d'oliva i parmesà, a 6,60 €!– però sempre val la pena demanar l'especial del dia: en el meu cas, una esplèndida pizza amb tacs gruixuts de pernil ibèric, deliciosa. Per cert, el tiramisú de les postres és boníssim i enorme, a 3,90 €. La seva és una política d'alta qualitat i preus baixos, que no s'allunya de l'afirmació que la pizza és un menjar bo i que ha de ser econòmic i popular.   

NO T'HO PERDIS: Les millors pizzeries de Barcelona 

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat