Notícies

Una espectacular fira medieval se celebra en aquest poble de Catalunya durant tres dies

L'edició d'enguany inclou activitats com espectacles teatrals i de dansa al carrer, combats d'espases i parades d'artesans

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Vilamagore Medieval, mercat, fira
Foto: Vilamagore Medieval
Publicitat

Catalunya està plena de restes medievals com castells i trossos de muralles que envoltaven molts dels pobles i ciutats com Barcelona. Aquestes relíquies arquitectòniques ens ajuden a imaginar com vivien els nostres avantpassats i com eren les seves urbs, i ara, durant tres dies, no només us ho podreu imaginar, sinó que podreu fer un viatge al passat i ser un ciutadà més del segle XII. Els pròxims 1, 2 i 3 de novembre, el municipi de Sant Pere de Vilamajor es convertirà en un poble medieval amb combats teatrals, danses i concerts tradicionals de l'època, una zona dedicada a la màgia i la bruixeria i tallers i activitats per a tota la família.

Durant tres dies, el municipi retrocedirà fins al segle XII, concretament a l'època entre el juny del 1156 i l’abril del 1157, quan més de cent persones de diferent condició social van fer estada al poble, llavors conegut com a Vila Magore. Ambaixadors, mercaders, pelregrins, jueus, cavallers i el comte de Barcelona, Ramon Berenguer IV, i la seva dona, la reina Peronella, van pernoctar a Vila Magore, ja que era una parada perfecta del camí cap a França, entre Barcelona i Girona, i tenia un gran mercat. Per commemorar aquest període de 100 anys, cada any Sant Pere de Vilamajor torna a convertir-se en el que un cop va ser una coneguda vila medieval amb atraccions medievals, parades d'artesans i oficis i altres activitats en què participen més de 300 voluntaris.

El programa d'enguany

El dia de Tots Sants, la fira donarà el tret de sortida a les 18 h amb activitats, com una exhibició de combat teatral i una lluita medieval a espases, i continuarà amb altres espectacles de màgia i diferents danses. Durant la jornada, i els altres dos dies, també hi haurà una zona màgica on les bruixes i bruixots seran els protagonistes i organitzaran tallers per a la canalla, i una zona de campaments on s'ensenyarà als més petits com era la vida en els campaments medievals de guerrers amb catapultes i arquers. A l'espai familiar també hi haurà un circuit de ponis i de cavalleria i jocs artesans gegants, entre altres activitats per gaudir en família.

La colla gegantera i de grallers de Sant Pere de Vilamajor farà una cercavila de música medieval que donarà el tret de sortida a la programació de dissabte a les 10 h. Algunes de les activitats més destacades de la jornada són l'espectacle de teatre El comte ceballot, a les 11.30 h, el seguici nupcial amb els gegants Alfons I i Loreto, a les 18.45 h, i el ball de bastons, a les 19.50 h. Una altra de les més esperades és l'exhibició de cavallers al campament de guerrers, on se celebraran enfrontaments de combats amb diferents nivells de dificultat a les 17.30 h.

El tercer i últim dia, el diumenge 3 de novembre, el programa inclou una batalla campal a les 11 h, una espectacular representació del passatge de la batalla a camp obert amb llançaments de catapulta que va enfrontar Ramon Berenguer IV contra els sarraïns. A les 13.30 h, la música tornarà als carrers del poble amb l'actuació itinerant de percussió i l'espectacle de danses medievals. Per als més petits, hi haurà diversos espectacles de titelles, un taller de combat teatral i un altre de tir amb arc apte per a infants a partir de 8 anys i adults fins als 99 anys. Si voleu consultar la programació completa amb els horaris i espais on se celebrarà cada activitat, ho podeu fer a la pàgina web de l'esdeveniment. 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al novembre

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Tardor

    Últimes notícies

      Publicitat