[title]
Davant d’una desgràcia, no hi ha res pitjor que quedar-se quiet menjant-se el coco. No és el cas del base argentí del FC Barcelona de bàsquet, Nicolás Laprovíttola, a qui li van diagnosticar una lesió de lligament al genoll i de menisc el passat octubre. Davant la perspectiva de tota una temporada de baixa, Laprovíttola ha decidit emprar el seu temps en alguna cosa útil i productiva: el gener passat va obrir la cafeteria d’especialitat Sips Coffee Roasters (Pintor Fortuny, 22. De Dl. a dv. de 8 a 17 h. Ds. de 10 a 18 h. Dg. de 10 a 17 h).

Laprovíttola ha tingut bon ull; aquest racó del Raval més cuqui i turístic ha albergat, amb èxit, bars i cafeteries des de fa anys, i l’espai és una meravella: una cantonada que és tot llum i finestrals, amb un petit bar íntim amb barra i cinc tauletes. Presideix el local una Marzocco Officine Fratelli Bambi, una cafetera espresso feta a mà a Florència, i suposem que l’argentí haurà posat als comandaments d’aquest Roll del cafè a un barista a l’altura de les circumstàncies. Serveixen cafès de Colòmbia i Etiòpia, que torren ells mateixos.

Una entrevista del jugador amb El Suplement de Catalunya Ràdio exemplifica la diferència de tarannà que hi ha entre els jugadors de futbol i de bàsquet: Laprovíttola avisa els aficionats que se’l poden trobar servint cafès. "Et puc atendre, em trobaràs sobretot a les tardes i els caps de setmana, i em puc animar a fer-te un espresso o un filtre", explica. Això sí, potser no et farà el dibuixet del cor: “Encara no tinc l’art del latte del canell com tinc els triples”, diu sorneguer. Per menjar, torrades, dolces –de mantega de cacauet, melmelada i festucs cruixents–, salades –inevitable alvbocat– i també pastís de banana i rolls de canyella.
Servidor no té una bola de vidre, però això fa pinta de durar més que altres negocis de restauració de futbolistes a Barcelona, que van funcionar de Nadal a Sant Esteve, com qui diu.
NO T’HO PERDIS: Les millors cafeteries de Barcelona