[title]
S’acosta Nadal i això també significa que les pastisseries de Barcelona tornaran a tenir els dolços més típics de l’època més màgica de l’any als seus aparadors. Malgrat que durant aquests mesos acostumem a atipar-nos de neules, panettone i torrons, hi ha dolços que són un clàssic durant tot l’any. Els croissants, les napolitanes i els pastissos de formatge en són alguns exemples, però si parlem de pastissos que agraden –gairebé– a tothom, no ens podem oblidar del pastís de xocolata. A Barcelona en podeu tastar de boníssims, però, si voleu assegurar-vos-en, podreu comprar el millor del món a només 30 minuts de la capital catalana.
Si us acosteu fins a Castelldefels, concretament al número 2 del passeig Mercè Rodoreda, arribareu a la pastisseria Pachi Larrea, on, a més de pans fets al seu obrador, també trobareu el que ha estat reconegut com el millor pastís de xocolata del món. I no ho diem només nosaltres, sinó que el Premi Internacional d’Alta Pastisseria Paco Torreblanca de la fira Alacant Gastronòmica va escollir la proposta del mestre pastisser Pachi Larrea per sobre de les altres més de dues-centes que hi participaven.
El jurat, format per eminències de la cuina com Albert Adrià, Jordi Roca i Paco Torreblanca, va atorgar el primer premi a Amazònia, la proposta de l’equatorià, que consistia en un pa de pessic recobert de quatre capes: una de compota de fruita de la passió i llima; la segona, de trufa de xocolata negra i llet; una tercera, de vainilla i xocolata blanca, i l’última, de mousse de xocolata negra i vainilla. “El secret (de la recepta) està en el fet que la xocolata prové de l’Equador”, explicava el xef en una entrevista al diari Ara.
El mestre pastisser va trigar poc més d’una setmana a posar el pastís de xocolata a la venda al seu local, i a més de l’original, també està disponible en mides més petites per a quatre, vuit i onze persones. Si passeu a donar-hi un cop d’ull, fins a mitjans de gener també podreu tastar un dels seus nous panettones, fet 100% amb massa mare i que requereix tres dies d’elaboració per aconseguir el resultat final.
Pachi Larrea, acostumat als premis
Guanyar premis s’ha convertit en gairebé un costum per a Pachi Larrea. El mestre pastisser només fa uns mesos que va rebre el guardó a la Millor Coca de Sant Joan de Catalunya a la categoria de coca tradicional. La proposta de Larrea es caracteritzava per la massa, amb una textura esponjosa i amb una quantitat controlada de sucre, amb productes ecològics i de proximitat, com la taronja confitada. El d’aquest 2024, però, no és el primer guardó a la millor coca de Sant Joan que rep Larrea, sinó que ja ho va aconseguir quatre anys enrere, el 2020.