Notícies

Una pastisseria de Barcelona guanya el concurs del millor panellet de pinyons de Catalunya

El jurat de l’edició d’enguany ha valorat les propostes de 50 forners i pastissers catalans

Laia Jordà Sánchez
Redactora
panellets de pinyons Carrió
Foto: Pastisseria Carrió
Publicitat

S’acosta la castanyada i nosaltres ja tenim al cap els moniatos, les castanyes i els panellets que ens cruspirem per celebrar-la. N'hi ha alguns que dediquen hores i hores per fer els millors panellets ells mateixos al forn de casa seva, tot i que n’hi ha d’altres que prefereixen no embrutar-se les mans i comprar-los en alguna de les pastisseries de la ciutat. Aconseguir uns bons panellets, però, no és una tasca fàcil i, si voleu assegurar-vos que compreu els més bons, ara podreu fer-ho sense sortir de Barcelona. 

La pastisseria barcelonina Carrió, al número 216 del carrer Bailèn, ha guanyat el Panellet d’Or dels Millors Panellets de Pinyons de Catalunya. L’edició d’enguany del certamen organitzat per l’Obra Social Ernest Verdaguer ha tastat els panellets de pinyons de 50 forners i pastissers catalans. El jurat, format per professionals del gremi, ha fet un tast anònim per analitzar de forma objectiva quin panellet era millor, un reconeixement que aquest any s’ha quedat a Barcelona. Segons el jurat, la proposta del mestre pastisser Oriol Carrió tenia una excel·lent estructura global, imatge exterior, qualitat dels pinyons i del massapà i un sabor que han aconseguit la màxima puntuació.  

Carrió assegura que “saber fer-ho bé i seguir tots els passos sense presses i sense estalviar en temps o matèria primera, a més de no fixar la vista només a fer negoci, és clau per a la nostra pastisseria”, i és el secret de l'èxit dels seus panellets i del negoci, que d’aquí uns anys farà mig segle d’història. Darrere del taulell no només hi ha l’Oriol, sinó també la seva germana, l’Anna Carrió, i junts formen la tercera generació al capdavant del negoci que va començar el seu avi. Malgrat la seva popularitat, els germans continuen elaborant productes per a la gent del barri de Gràcia i per a tots aquells que s’hi desplacen només per tastar un dels seus dolços tradicionals. 

Pastisseria Carrió
Foto: Alex FroloffPastisseria Carrió

Si voleu tastar els panellets de Carrió, ho podeu fer en el seu local, on en trobareu no només de pinyons, sinó d’ametlles, cafè, taronja, Sacher, massapà amb xocolata, mango, tiramisú i coco, entre d’altres. Podeu comprar-los per unitats a 2,10 euros els de pinyons i 1,85 euros la resta, i si en voleu més, també hi ha l’opció de comprar-ne una capsa de 6, 18 o 35 unitats. 

Una pastisseria reconeguda

El Panellet d’Or d’enguany no és el primer que reben, sinó que revalida el que també van aconseguir l’any 2022, un fet que l’Oriol descriu com “un somni per a mi i per a tot l’equip”. A més d’aquest guardó, l’establiment de Gràcia també n’ha rebut altres d’importants en altres disciplines, com el de millor coca de Sant Joan de crema el 2019 i el millor tortell de Reis l’any 2021. Depenent de l’època en la qual us apropeu al seu local, hi trobareu uns productes o uns altres, tot i que n’hi ha alguns que són uns clàssics del seu aparador durant tot l’any, com és el cas dels milfulls de nata i crema, els braços de gitano i altres pastissos com el de formatge, el de Sacher i la mousse de tiramisú i la de llimona, entre molts d’altres.

NO T'HO PERDIS: Els 15 millors dolços de Barcelona

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona

Més de menjars icònics

    Últimes notícies

      Publicitat