Notícies

Una platja de Tarragona, escollida entre les 10 millors d'Espanya per votació popular

Els lectors de la revista especialitzada en viatges Condé Nast Traveler triaran la millor entre les finalistes

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Cala Fonda
Condé Nast TravelerCala Fonda
Publicitat

El litoral català té unes platges precioses. Des de cales pràcticament salvatges arreu de Catalunya, fins a platges amb encant a prop de Barcelona, no cal que viatgem gaire lluny per gaudir d’un dia a la vora del mar. Potser, fins i tot, tenim la millor platja d’Espanya i encara no ho sabem. 

El cas és que, anualment, la revista internacional especialitzada en viatges i estil de vida Condé Nast Traveler presenta una selecció de platges de l’Estat perquè els seus lectors en triïn la millor. Per cada comunitat autònoma, els especialistes de la publicació escullen quatre opcions d’entre les quals, a partir de les votacions dels usuaris, n’acaba quedant només una: la que competeix per la medalla d’or. Ara, s’han fet públiques les finalistes i la representant de Catalunya és Cala Fonda, a Tarragona.

Coneguda popularment com a Platja Waikiki, aquesta cala situada entre Tamarit i Tarragona és una de les més ben conservades del litoral tarragoní perquè és difícil accedir-hi: està al mig del bosc de la Marquesa i per arribar-hi cal fer una passejada des de la Platja Llarga de Tarragona per un camí senyalitzat. En origen, es tracta d’una platja nudista, però amb el temps, els seus 200 metres de llarg s’han convertit en un lloc ideal per passar el dia per a tota mena de visitants. De fet, Condé Nast Travel ja havia escollit la Cala Fonda com una de les millors de la província de Tarragona pel seu paisatge verge i salvatge, però és la primera vegada que opta al premi de Millor Platja d’Espanya.  

Cala Waikiki
Foto: Jorge FranganilloCala Waikiki

Fins al 23 de juny a les 23.50 h, tothom que ho vulgui pot triar entre els deu finalistes: platja de Valdevaqueros (Cadis), cala Saona (Formentera), platja de Famara (Lanzarote), platja de Los Locos (Cantàbria), cala Fonda (Tarragona), platja Nord (Castelló), platja de Las Catedrales (Lugo), platja de Zarautz (Guipúscoa), platja de Poo (Llanes) i platja de Calbanque (Cartagena). A més, tots els que participin en la votació entraran automàticament en el sorteig d'un cupó de 300 euros per bescanviar en la reserva d’una furgoneta ‘camper’ de l’empresa Roadsurfer. Podeu participar en la votació a través d’aquest link.

Les millors platges d’Espanya en altres edicions

Tenim sort perquè tant del costat del mar Mediterrani com del costat de l’Atlàntic o del Golf de Biscaia, els paisatges costaners de què disposem són variats i plens d'encant. Per això, no sorprèn que les vencedores de Condé Nast Traveler a Millor Platja d’Espanya d’altres edicions siguin tan diferents entre si. L’any passat, per exemple, el primer premi se la va endur la platja de Bolonia de Cadis, però el 2020, el va obtenir el seu oposat: San Antonio del Mar d’Astúries. El 2019, la medalla d’or va ser per la Papagayo, a Lanzarote. 

NO T'HO PERDIS: Les 25 millors platges de Catalunya

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat