Notícies

Una 'start up' de Barcelona organitza funerals a la carta

Iteralix ofereix homenatges amb experiències gastronòmiques, marítimes, urbanes i a la natura

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Funeral en la natura
Foto: Shutterstock Funeral en la natura
Publicitat

Sens dubte, la mort d'un ésser estimat és un dels moments més durs que experimentem a la nostra vida. I la civilització europea té, a la majoria de països, una manera molt freda i caduca de suportar aquest moment (almenys a Irlanda mengen, beuen, ballen i recorden anècdotes del finat).

Iteralix, una jove empresa de Barcelona, ​​vol desencotillar i fer una mica més suportable el moment del dol a còpia d’organitzar esdeveniments temàtics funeraris personalitzats. "En un sector poc digitalitzat, hermètic i rígid, oferim la possibilitat d'organitzar cerimònies personalitzades, íntimes i úniques en múltiples ambients", explica el seu CEO, Isaac Lorigados. Compte, "no es tracta de substituir el funeral, sinó de plantejar una experiència alternativa al funeral tradicional", adverteix.

Són presents a tot Espanya, i plantegen quatre categories diferents d'esdeveniments. Sea, per als amants del mar; Green, dissenyades per als qui prefereixen estar envoltats de natura; Gourmet, amb experiències gastronòmiques en entorns singulars; i Urban, que engloba celebracions en enclavaments significatius de les ciutats. Però deixen clar que l'experiència ocorre "un temps prudencial després del primer xoc i dol. Estem parlant d'un funeral alternatiu, a posteriori". Això no és muntar una disco mòbil amb pica-pica en un tanatori al voltant d’un cos insepult, per descomptat.

I té el seu què. L'experiència marítima, per exemple, pot incloure un trajecte fins a alta mar partint de l'Estartit, per deixar les cendres del client fins allà, amb una projecció de vídeos a bord, un espai per recordar l'anecdotari del mort i un servei de càtering. L'experiència gastronòmica ofereix menús tancats –asseguts o drets– en espais singulars. Com per exemple, a l'Observatori Fabra, a Barcelona, ​​o una experiència sensorial a Cavas Freixenet. A Pamplona ofereixen una experiència gastronòmica que inclou un sopar a la cúpula de planetari més gran d'Espanya, amb una projecció de vídeos del difunt i la possibilitat d'observar les estrelles del dia del naixement.

Iteralix començarà a operar en una data tan significativa com l'1 de novembre, i mitjançant la seva cartera de proveïdors està en posició d'"oferir 58 propostes disruptives, que arribaran a les 100 abans de finalitzar l'any, a 30 ciutats espanyoles". Els podeu contactar a la seva pàgina web.

NO T'HO PERDIS: 10 meravelles dels cementiris de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat. 

Més de Tots Sants

    Últimes notícies

      Publicitat