Notícies

Una universitat de Barcelona, entre les 200 millors del món

El centre és l'únic de l'Estat que ha entrat al 'top 200' del prestigiós rànquing anual de la Universitat de Shanghai

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Universitat de Barcelona, UB
Foto: Universitat de Barcelona
Publicitat

Hi ha desenes de rànquings arreu del món que analitzen centenars d'universitats per descobrir quina és la millor del planeta segons criteris com el percentatge d'alumnes internacionals, l'èxit laboral dels estudiants i el preu dels cursos. D'entre tots els que existeixen, però, l'Academic Ranking of World Universities, conegut com a Rànquing de Shanghai, n'és el més prestigiós. I, un any més, ha tornat a reconèixer un centre barceloní entre els millors 200 del món.

Com segurament ja sospitàveu, la universitat escollida ha estat la Universitat de Barcelona (UB), un centre acostumat a entrar dins el rànquing xinès. La UB ha estat l'única de l'Estat que ha aconseguit posicionar-se al 'top 200', un fenomen que s'ha repetit consecutivament des de fa uns anys. La següent espanyola que la segueix és la de València, entre les 201 i 300 millors, i l'Autònoma de Barcelona (UAB) que ha perdut posicions respecte als anys anteriors i se situa entre les 301 i 400 millors del món.

Universitat de Barcelona
Foto: Shutterstock

Pel que fa a les universitats catalanes, al costat de la UAB, entre les 301 i 400 millors del món també hi ha la Universitat Pompeu Fabra (UPF), una posició que manté des de fa uns anys. 

Les millors universitats del món

Per 22è any consecutiu -sí, heu llegit bé, el 22è consecutiu- la universitat estatunidenca de Harvard s'ha endut la primera posició i reafirma el seu prestigi i excel·lència acadèmica que té com a membre fundador de l'Associació d'Universitats Americanes. De fet, les universitats estatunidenques dominen gairebé en solitari el 'top 10' de la llista, ocupant vuit dels deu primers llocs. Les úniques dues que no formen part dels Estats Units són les reconegudes universitats britàniques de Cambridge i Oxford, que se situen en quarta i sisena posició, respectivament. 

Aquestes són les 10 millors universitats del món:

1. Universitat de Harvard, Estats Units

2. Universitat de Stanford, Estats Units

3. Institut Tecnològic de Massachusetts, Estats Units

4. Universitat de Cambridge, Regne Unit

5. Universitat de Califòrnia de Berkeley, Estats Units

6. Universitat d'Oxford, Regne Unit

7. Universitat de Princeton, Estats Units

8. Universitat de Colúmbia, Estats Units

9. Institut Tecnològic de Califòrnia, Estats Units

10. Universitat de Chicago, Estats Units

*Consulteu aquí el rànquing Academic Ranking of World Universities complet

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona a l'agost

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat