Notícies

Vrutal: una de les millors hamburgueseries veganes del món obre a l'Eixample de Barcelona

El sisè millor restaurant vegà del món segons TripAdvisor té una nova seu a l’Eixample Esquerre

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Vrutal Burger Eixample
Foto: Roger Alsina Vrutal Burger Eixample
Publicitat

Desenganyem-nos: si ens fixem en aquell rànquing de contingut fet per usuaris que comença per 'Trip' i acaba en 'Advisor' i anem als millors restaurants de Barcelona, és possible que no donem crèdit als nostres ulls: als primers llocs hi surten alguns restaurants excel·lents, però també molts locals vulgars de croquetes congelades i amanides de bossa (però que són a un metre d’una atracció turística).

Però hi ha altres restaurants –de preus populars– que ocupen aquests llocs gràcies a combinar una bona localització amb una feina molt ben feta i a acumular comentaris elogiosos de locals i turistes. Aquest és el cas de l’hamburgueseria Vrutal Burger a Poblenou, del Grup Beleavers, que ocupa el número sis dels millors restaurants vegans del món segons TripAdvisor (el seu germà gran, també a la Rambla del Poblenou, Blu Bar, ocupa el número quatre d’aquest llistat). Sembla mentida, però Vrutal encara no s’havia expandit fora de Sant Martí fins fa poc: a finals del 2024 va obrir a l’Eixample Esquerre una segona Vrutal Burger (Diputació, 200). 

Tomàquets verds fregits vegans de Vrutal Burger
Foto: Ricard MartínTomàquets verds fregits vegans de Vrutal Burger

"La carta de l’Eixample és gairebé idèntica a la del Poblenou, per què canviar res si totes les hamburgueses són grans èxits i han creat afició", m’explica Alejandra Pasutto, co-creadora del concepte. Per a qui escriu, el signe d’identitat de Vrutal és fer (gairebé) tots els discos a mà i buscar una recepta i una personalitat diferent per a cada hamburguesa que maridi amb cada disc. ¿Exemples? Totes les de la carta, amb sabors aptes per a adults i nens. En el primer apartat, gaudeixo d’una hamburguesa de bolets de temporada amb salsa barbacoa, que al·ludeix al porc desfilat, amb envinagrats i veganesa: un entrepà lleuger que no embafa. En el segon, envejo la que es demana la meva filla: un petit monstre d’un pam i mig amb trossets de tofu estil pollastre fregit, amb salsa de mostassa i àgave, 'coleslaw' i cogombrets.

El 90 % de la clientela no és vegana sinó que ve pel sabor 

El triomf de Vrutal, explica Pasutto, "és que el 90 % de la gent que ve no és vegetariana, sinó que ve pel sabor del menjar. I perquè es nota que tot el que fem, des dels formatges fins a les salses, és casolà". Elaboren els seus propis formatges cheddar, mozzarella i ricotta, i al capdavant de la cuina hi ha Lorenzo Scurci, un cuiner dels Abruços que ha passat per Dos Palillos, L’Eggs o Sir Victor, i que prepara entrants que també tenen seguidors, com les seves ales arrebossades de coliflor amb maionesa fumada. I atenció a la carta de cocteleria de la casa. Els preus segueixen la norma del grup: no és barat de saldo, però sí molt assequible, tenint en compte la relació qualitat-preu: hamburguesa amb patates generoses surt per 15 euros, 25 si menges 'full equip' amb entrants i beguda. Deu ser per això que al Poblenou s’han fet forts tant entre el públic local com l’estranger.

NO T'HO PERDIS: Les millors hamburgueses de Barcelona

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat