5 raons per les quals la carxofa és el producte de temporada

Les carxofes són productes imprescindibles per la gastronomia de l'hivern. A Sant Boi organitzen fires i activitats durant tot el mes de març per donar a conèixer aquest deliciós producte de la terra!
Carxofa de Sant Boi
Baiximagenes / Paco FeriaCarxofa de Sant Boi
Time Out en col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat
Publicitat

Durant tot el mes de març Sant Boi de Llobregat celebra el mes de la carxofa amb activitats de molt tipus i per a totes les famílies. En aquest article destaquem algunes de les virtuts d'aquesta deliciosa hortalissa i en aquest link trobareu totes les activitats que es fan a Sant Boi!

1. És saníssima

La carxofa és una de les hortalisses més sanes i és reconeguda per la gran quantitat de beneficis per la nostra salut. Té molta fibra soluble, que afavoreix el trànsit intestinal, i minerals que ajuden el nostre organisme. A més té vitamina A, bona per la pell i el cabell, i E, que és un bon antioxidant. A més de ser boníssimes, són molt sanes, necessiteu més excuses per menjar-ne durant tota la temporada?

2. És de la nostra terra i km 0

La carxofa és un aliment típicament català i des del segle XX és la principal hortalissa conreada al delta del riu Llobregat. Per descobrir com es cultiven les carxofes de Sant Boi podeu apuntar-vos a la passejada en bicicleta pel Parc Agrari que han organitzat. Les sortides seran tots els diumenges de març. Ah, i el dia 20 serà gratuït: podreu descobrir els camps i collir les vostres pròpies carxofes! Ja us podeu apuntar aquí!

3. Amb carxofa es poden fer un munt de plats diferents

La carxofa és un dels productes més versàtils del mercat. Va bé amb arrossos, com a acompanyant, amb carns, peixos i tota mena de creacions. En teniu un bon exemple a la Degustació que organitzen el 20 de març a Sant Boi. Hi podreu provar un urimaki de tempura de carxofa amb romesco i embolcall de pernil ibèric, trinxat santboià de carxofa amb botifarra de Perol i reducció de mistela, minihamburguesa de vedella i carxofa amb maionesa de carxofa, caneló de bacallà i carxofa amb salsa cremosa de carxofa i pernil ibèric, i arròs de sèpia amb carxofa. 5 plats més aigua o refresc, cava, pa i postres per només 10 euros!

4. És ideal per a què els nens mengin verdura

Ja sabeu que no sempre és senzill aconseguir que els més petits de la casa mengin verdura. La carxofa de Sant Boi proporciona un munt de receptes senzilles i delicioses perquè els nens també es llepin els dits. Podeu comprovar-ho en dos tallers que s'organitzen, com el taller infantil d'hummus de carxofa que se celebra el divendres 18 de març al Mercat de Pagès. També es poden apuntar al taller de cuina saludable, per aprendre a cuinar plats senzills amb carxofes: serà el divendres 11 de març al Mercat Cooperativa i el dijous 17 de març al Mercat Torre de la Vila.

5. Menjar carxofes és divertit

Com heu pogut veure, amb les carxofes es poden fer un munt de plats perquè en gaudeixin petits i grans. I recordeu que durant el mes de març podeu gaudir de moltes activitats i molt diverses, totes elles  relacionades amb la carxofa, des d'una ruta de quinto amb tapa de carxofa (del 10 al 20 de març) fins a un concert de música Rubrifolkum, passant per tallers per a nens de 0 a 3 anys, activitats que podeu triar i destriar en aquest link.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat