barcelona fantastica

6 plans fantàstics a Barcelona (i on trobar-los)

Coincidint amb l'estrena d''Animales fantásticos y dónde encontrarlos', et presentem una selecció d'experiències màgiques que es poden viure a la nostra ciutat.

Publicitat

El pròxim divendres 18 de novembre s'estrenarà a tot Catalunya Animales fantásticos y dónde encontrarlos, un film que amplia la mitologia de Harry Potter. La pel·lícula la podreu fruir al màxim veient-la a la sala Dolby Cinema de Cinesa La Maquinista, un espai equipat amb la millor tecnologia d'imatge i so per a que gaudiu d'una experiència màgica. Mentre esperem a comprar les nostres entrades i crispetes, us proposem 6 plans i indrets fantàstics que podeu visitar a Barcelona, i que us posaran a punt per anar a buscar tota mena d'aventures i de criatures fabuloses.

1. El Rei de la Màgia

Qualsevol itinerari fantàstic per Barcelona ha de tenir com a parada obligatòria l'espai que, des de fa més de cent anys, ha mantingut viva la flama de la màgia a la ciutat. Fundada per Joaquim Partegàs l'any 1881, El Rei de la Màgia és una botiga que ha subministrat material i eines a diverses generacions d'il·lusionistes i que també acull espectacles i conferències al voltant de la màgia. A més, conté un petit museu farcit d'objectes que expliquen la història de la professió i de la cultura màgica. Un lloc on endinsar-se i deixar-se portar per la seva atmosfera única!

2. Animales fantásticos y dónde encontrarlos

Si Newt Scamander, el protagonista d'Animales fantásticos y dónde encontrarlos, visités Barcelona, segur que aniria a buscar provisions a El Rei de la Màgia, i es deixaria veure pels altres indrets que hem seleccionat. Però la pel·lícula ens presenta a Scamander a Nova York, a la recerca de les criatures fantàstiques que s'han escapat de la seva maleta. Tenint l'estrena tant a tocar, és indispensable recomanar el film tant per als devots com per als neòfits de la saga Harry Potter: els primers tenen com a garantia de qualitat el fet que la cinta hagi estat escrita per la mateixa J.K. Rowling, matriarca i autora de tot allò que tingui a veure amb l'escola Hogwarts de Magia i Bruixeria. Els segons, gaudiran de una gran aventura plena de fantasía, protagonitzada pel sempre excel·lent Eddie Redmayne. Amb Dolby Vision de la la sala Dolby Cinema de Cinesa La Maquinista, que fa servir un processament d'imatges avantguardista i rica en colors, i el so Dolby Atmos amb el que gaudireu al màxim de tots els matisos tècnics i els efectes especials de la pel·lícula.
Publicitat

3. L'Embruixabruixes

A finals d'abril, el Parc del Tibidabo va dir adéu a la seva atracció més antiga, El Magatzem de les Bruixes i els Bruixots, i molts vam sentir com marxava un trosset de la nostra infància. Però el comiat va portar també un relleu, anomenat L'embruixabruixes, que ha modernitzat el disseny i els efectes especials d'aquest monorail, mantenint intacte el seu propòsit: acostar els més petits (i els que no ho són tant) a un món de fantasia, on tot és possible. La rentada de cara tampoc ha implicat el desnonament del follet Buri Buri, que segueix fent de les seves, amagat en els racons més impensables del recorregut.

4. Carrer Estruc

A tocar de Plaça Catalunya, però aïllat del tràfec i del xivarri indissociable del centre de la ciutat, trobem un carreró estret on sembla que no hi toqui mai la llum del sol, anomenat Estruc, i que amb els anys s'ha convertit en un dels punts claus de les rutes màgiques de la ciutat. Al segle XV, aquest indret era conegut com el carrer d'Astruc Sacanera, un astròleg i bruixot que regentava una botiga al numero 22, on ara trobem una placa commemorativa. La numeració dels portals, de fet, té la particularitat d'usar símbols animalitzats, i el seu punt climàtic es troba a la façana del número 14: si alcem els ulls, veurem una al·lucinant col·lecció de dibuixos plens de misteri i ressonàncies maçòniques.
Publicitat

5. El Bosc de les Fades

Sí, d'acord: és molt tòpic. Però penseu-hi un segons. Si fóssiu un “animal fantàstic” extraviat per Barcelona, i volguéssiu amagar-vos a un lloc on passéssiu dissimulats, on aniríeu? Exacte: la densa vegetació (artificial) i la col·lecció de gnoms i fades de la cafeteria del Museu de la Cera són un refugi perfecte per a tot el que és fabulós. No en va, El Bosc de les Fades és un símbol viu d'aquella Barcelona anterior al “disseny”, de quan la ciutat no perdia el cap per semblar cool a qualsevol preu, i era possible fer lloc per a la màgia més innocent. Així que va, baixeu fins a Drassanes a prendre un cafè i reconcilieu-vos amb el vostre “jo” més somniador. I, per si les mosques, estigueu al cas per si veieu moure's alguna cosa entre les figuretes!

6. Insòlitbarcelona

Si els plans que us proposem no us acaben de fer el pes, sempre podeu tafanejar els itineraris que ofereix Insòlitbarcelona, un projecte que vol donar a conèixer una Barcelona diferent a la qual apareix a les guies turístiques més tronades, ajudant-nos a descobrir una ciutat nova fins i tot per aquells que hi hem viscut sempre. De ben segur que entre els racons als quals us duran, n'hi ha alguns de genuïnament màgics.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat