Un munt d'activitats al voltant del planeta Mart als centres cívics i biblioteques de BCN

Tallers, clubs de lectura, cicles de cinema, concerts i fins i tot un showcooking al voltant d'aquest rogenc planeta. Fins juliol, visitar els centres cívics dels vostres barris serà com viatjar a Mart!
Dr. Strangelove
Foto: CC Casa GolferichsDr. Strangelove
Time Out en col·laboració amb ICUB
Publicitat

Des de la música com 'Life on Mars' de David Bowie fins al cinema amb 'Attack on Mars'. Des de fa molts anys, aquest planeta rojenc ha despertat la curiositat i l'admiració del món i de les seves arts. Mart ha estat mirall, metàfora i font d’inspiració dels que vivim a la Terra i, aquests dies, el CCCB ens ho mostra i ens ho condensa a 'Mart. El mirall vermell'. És una exposició que desplega els múltiples relats que s’han generat al voltant de Mart, des de l’antiguitat, passant per la ciència i la recerca actuals, fins a l’impacte que l’imaginari marcià ha tingut en la ficció. Una petjada que ha estat ben gran!
Tant és així que fins juliol, diversos centres cívics i biblioteques de la ciutat també acolliran gran part d'aquesta influència i inspiració de Mart a través de tallers, exposicions, xerrades, concerts, cicles de cinema i moltes activitats més que faran viatjar a l'espai exterior petits i grans.
Us pugeu a la nau? Continueu llegint perquè us expliquem quines activitats us esperen!

De Mart a la pantalla

Molts cineastes ni tan sols han sortit del nostre planeta i s'han atrevit a posar l'objectiu de les seves càmeres en l'infinit!
Als diversos centres cívics de la ciutat podreu acomodar-vos i gaudir d'aquestes aventureres projeccions com les del CC Tomasa Cuevas amb 'Voyage dans la Lune' (13 de maig, 18 h): el film més reconegut de George Méliès. 'Marte, el planeta rojo' (20 de maig, 18 h) sobre un univers utòpic que descobreixen dos científics americans. La més que mítica '2001: Una odisea del espacio' (27 de maig, 18 h). O, per la canalla, la infantil 'WALL·E' (3 de juny, 18 h) i un imaginari any 2800.
Si el CC Ateneu Fort Pienc us queda més a prop, aquí també trobareu cicles de cinema! Amb música en directe per Sergi Sirvent Jazz Trio amb Ferran Burriel i els seus
sintetitzadors futuristes, podreu veure 'Aelita, Queen of Mars' (20 de maig, 19.30 h). Salveu el món amb 'The Day the Earth Stood Still' (3 de juny, 19.30 h). O correu el màxim de ràpidament possible perquè els marcians arriben a la Terra amb 'Mars Attacks!' (9 de juny, 19.30 h).
I al CC Casa Golferichs podreu viure un vespre molt especial de cinema a la fresca amb 'Dr. Strangelove' seguit d'una sessió comentada (4 de juny, 20.30 h).

Parlem de la galàxia

Si sou d'aquells que us agrada parar l'orella quan les notícies ens expliquen alguna curiositat de l'espai exterior, aquestes són les vostres activitats!
Primer de tot, a la Biblioteca Nou Barris podreu escoltar la presentació de l'exposició del CCCB per si us falten raons per visitar-la (11 de maig, 18 h).
A la Biblioteca Montserrat Abelló us espera la xerrada 'Mart: el planeta de la ciència-ficció', sobre com el planeta s'ha convertit en escenari de tota mena de narracions (20 de maig, 19 h).
A la Biblioteca Poblenou-Manuel Arranz descobrireu l'entorn del déu Mart i la seva evolució en l'art a la xerrada 'Mart, un déu del passat i del present' (17 de juny, 18.30 h).
Us podreu endinsar en el paper que ha tingut Mart en diverses produccions de cinema com a part de la xerrada 'La Terra trucant a Mart: crònica d'un viatge de cinema' (15 de maig, 12 h) a la Biblioteca Xavier Berenguel.
Entre els anys 60 i 70 va haver-hi una carrera espacial molt disputada i la podreu recordar a 'Confinats en l'infinit. Imaginaris de futur i moda espacial' al CC Casa Golferichs (11 de maig, 19 h).
I si busqueu xerrades amb un plus d'audiovisual, al CC El Coll - La Bruguera podeu assistir a 'Coneguem la geologia de Mart': una xerrada projecció amb debat sobre la geologia del planeta (20 de maig, 19 h). O 'Mart com a inspiració i estímul creatiu a la literatura i el cinema SCI-FI' amb un repàs d'obres importants (21 de maig, 19 h).
A més, des de CC La Sagrera "La Barraca" tindran lloc dues conferències audiovisuals. Una es pregunta si es  'Podria viure a Mart?' (13 de maig, 18 h) i l'altra tractarà el llançament del 'Telescopi Espacial Hubble' (27 de maig, 18 h).

Així sona l'univers

Sabem que hi ha ganes de concerts i de viatjar i al CC Casa Golferichs ho podreu fer amb el directe d'Akron i les seves bandes sonores europees dels 70 (14 de maig, 19.30 h). I també en les mans d'Outer Space al CC Urgell i el seu viatge experimental a ritme de soul, groove i interpretacions de l'ethio-jazz 11 de juny, 20 h).
A més, al CC Albareda barrejaran coneixement i música amb dues xerrades i sessions musicals molt especials (i espacials!): 'Life on Mars? Part 1: desxifrant la música del Golden Record' (19 de maig, 19.30 h) i 'Life on Mars? Part 2: una crònica musical de planetes i faraons (20 de maig, 19.30 h).

Els planetes des dels ulls, les mans i el paladar

A la Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra tenen un taller preparat per la canalla! Es tracta d''El sistema solar i Mart' i podran gaudir-hi d'una simulació d'un viatge al planeta per fer diferents experimentacions (12 de juny, 11 h). Per joves una mica més grans, de 12 a 15 anys, al CC Convent de Sant Agustí trobaran un taller de disseny especulatiu maker anomenat 'Bioma: Planeta Mart' en què, durant tres dies, aplicaran metodologies de fabricació digital (25, 26, 27 de maig, 17.30 h).
L'art també tindrà el seu espai al CC Urgell amb l'exposició del dibuixant Pato Conde 'Historias del espacio exterior' (del 6 de maig al 9 de juliol) i amb la seva intervenció artística 'IL·USTRA-ACCIÓ!' que podreu veure a la façana del Centre cívic.
I pels més curiosos que voleu saber a què té gust l'espai, al CC El Sortidor podreu gaudir d'un showcooking de receptes espacials amb 'Excocuina o com rebre les visites: gastrosofia espacial' (5 de juliol, 18.30 h).

Literatura espacial

I per últim, una repassada que s'ha enlairat (i ens ha enlairat) fins a l'espai. A la Biblioteca Jaume Fuster us espera un club de lectura del llibre 'El marciano' d'Andy Weir (16 de juny, 18.30 h).
Podreu donar la benvinguda al llibre 'Historias del espacio exterior' del dibuixant Pato Conde en una sessió de presentació de l'obra al CC Urgell (7 de maig, 19 h).
O (i només pels adults!) gaudir d'un espectacle d'humor i mitologia seriosa a través d'una sessió de contes per conèixer més el cel i la mitologia al CC Vil·la Urània (26 i 27 de maig, 19 h).

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat