L’or de Catalunya
Com a bons mediterranis, als nostres plats no pot faltar un bon oli d’oliva i, el més pur i saborós el tenim a casa nostra. De nord a sud, el nostre territori produeix cinc tipus d’olis diferents amb DOP fets amb varietats autòctones. El DOP Oli de l’Empordà, gustós i aromàtic, el DOP Oli Terra Alta, amb aromes d’ametlla i nou, el DOP Oli del Baix Ebre-Montsià, de sabor afruitat, l’oli DOP Les Garrigues, amb fragàncies de poma, i l’oli DOP Siurana, que pot ser afruitat i verdós o més dolç i groguenc. I, per tastar aquesta col·lecció d’olis, què millor que abocar-los en una bona llesca d’IGP Pa de Pagès Català? La fermentació lenta i la cocció en forns especialitzats són dues de les claus de l’èxit d’aquest pa aromàtic i cruixent. I si a més d’oli encara volem més gust, podem afegir embotit com l’IGP Llonganissa de Vic, amb un gust únic, o el DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, madurat, elaborat únicament amb llet de vaca i amb un gust suau i deliciós.