Georgina Latre
Georgina Latre

Barcelona Top 10: Jordis i Georgines

Per Sant Jordi, recordeu felicitar Jordis i Georgines. A Time Out, en seleccionem deu que no s'obliden fàcilment

Publicitat
Escriptors, actrius, periodistes... hem trobat Jordis i Georgines de tota mena i professió. Ningú negarà que porten un dels noms més representatius de Catalunya i que gaudeixen d'una de les diades més boniques pel seu sant. Així doncs, què millor que dedicar-los un Barcelona Top Ten per Sant Jordi?

Georgina Cisquella

Ha estat una veterana de Televisió Espanyola, on ha presentat les notícies i el programa 'Informe Semanal', i ha dirigit 'Miradas 2'. En el seu Facebook veiem que darrerament rondava pel Senegal. Que el seu esperit inquiet no decaigui!

Jordi Pujol

Un altre esperit inquiet que ens va governar durant 23 anys. Ha confessat a un altre Jordi (Évole) que s’hauria enamorat d’una Choni de Castefa fent referència a la cançó d’Els Catarres, però que la Marta (Ferrussola) no pateixi, una cosa així no arribarà a passar mai.

Publicitat

Georgina Ferri

Es veu que si et dius Georgina ja tens punts per ser periodista de tele. Com la Cisquella, la Ferri també ha sortit al carrer buscant informació, per exemple, amb 'Callejeros', de la Cuatro. Als deu anys va triomfar a TV3 amb les seves opinions demolidores. Ho trobareu a TV3 a la carta.

Jordi Llavina

Hi ha molts Jordis entre els escriptors (Cornudella, Puntí, Joan, Cabré, Coca...). Hem triat el Llavina perquè li ha tocat coordinar l’Any Vinyoli i anirà de bòlit tot aquest 2014 per, entre tricentenari i tricentenari, colar algun vers vinyolià que ens inspiri a tots plegats.

Publicitat

Georgina Latre

Una altra Georgina que fa tele, però en aquest cas com a actriu. Ha participat a més de 300 episodis de 'Ventdelplà' fent d’Isona, la filla gran de la Teresa i del seu ex, el Damià. Es va enamorar de no sé qui i no sé qui més i va estudiar química. Sí, és aquella moreneta amb cua. Entesos?

Sant Jordi

Amb aquest ja en tindríem prou per fer tot el Top Ten perquè és el nostre sant patró que va pelar un drac i va salvar una princesa. Això no hi pot haver qui ho superi, sobretot perquè ara salva editors, llibreters i gent del ram de la rosa. Li posarem un ciri perquè duri.

Publicitat

Georgina Vendrell

És una dissenyadora de moda que vesteix els homes i ha triomfat a l’última edició del 080 Barcelona Fashion. Per ara encara ha de treballar de dependenta, però va fent forat en aquest món tan competitiu per posar-los ben guapos i crear la seva marca independent.

Jordi Bas

Ja hi ha qui se’n diu, fins i tot un fotògraf naturalista, però aquí hem posat aquest Jordi perquè és una botiga encastada al carrer de Pelai, que resisteix des del 1987. Per fer-se veure té reclams gairebé tan cridaners com la seva web, plena de vermells i grocs i dibuixos xarons.

Publicitat

Georgina Carreras

Està comprovat que si et dius Georgina i no fas tele, t’has de dedicar a la moda. La Carreras s’ha especialitzat en bosses i a la web ens diuen que té un estil 'boho-chic'. Boho què? La Viquipèdia ens auxilia explicant-nos que és un estil amb tocs bohemis i hippies. Ah, era això!

Jordi Garcia

Amb aquest últim Jordi matem molts pardals d’un sol tret perquè deu ser el nom més habitual a Catalunya. A la xarxa, hi hem detectat amb aquest nom un fotògraf, un periodista, un enginyer, un químic, un genetista..., però tots tenen una cosa en comú: uns progenitors tradicionals a l’hora de buscar noms.

També t'agradarà

  • Què fer
Barcelona Top 10: Invents de Barcelona
Barcelona Top 10: Invents de Barcelona
Les pastilles Juanola, el Chupa-chups, la bomba de la Barceloneta... alguns invents fets a Barcelona que ens fan la vida més agradable! Els barcelonins podem presumir de moltes coses, inclús d'invents! Alguns dels que us mostrem no estan dotats d'una gran ingeniería, però segur que en més d'una ocasió us han fet la vida més fàcil o agradable. Aquest és el Top 10 dels invents barcelonins més populars. En coneixeu algun més? Pastilles Juanola Van néixer el 1906 al barri de Gràcia i des d’aleshores han servit perquè no fem mal alè i evitem atacs de tos als concerts. Poden arribar a ser font de conflicte. Quan n’ofereixes, en lloc d’una, sempre en cauen massa al palmell aliè. Convé no recuperar-les, queda lleig. T-11 Invent postindividualista integral per aprofitar al màxim les targetes de transport. Un cop t’has polit els deu viatges, has de deixar el bitllet en una parada perquè algú altre se’n beneficiï. També pots enviar un tuit per avisar on és, però corres el risc de ser un sant i anar al Cel de la Forcades. Setrillera Marquina I per no perdre oli, les setrilleres inventades per Rafel Marquina, el 1961. Encara triomfen per les cases perquè és cert que no degoten, tenen una base a prova de maldestres i són fàcils de reomplir. Què més volem? Llums, paneres, coberts... doncs Marquina també en va inventar. Ictineo Ep, que no només som un poble de cuinetes, en el rànquing també hi tenim un senyor submarí inventat pel figuerenc Narcís Monturiol. Va ser
  • Què fer
  • Tertúlies i lectures
Barcelona Top 10: Joves ben rebels
Barcelona Top 10: Joves ben rebels
Poetes, feministes, emprenedors, activistes antisistema i fins i tot personatges manga. Aquests joves ens inspiren per rebel·lar-nos contra el sistema establert El més vist Els actors i les actrius catalans més sexis Descobreix quins són els intèrprets més guapos del país El blog de teatre Brutus Per Andreu Gomila La cartellera de Barcelona El més vist 10 edificis d'arquitectura singular Els edificis que han marcat tendència entre els arquitectes de tot el món Barcelona és un aparador arquitectònic inacabable. Tota la ciutat, des de la cantonada més insignificant, dibuixa un mapa de 2.000 anys de problemes i solucions. La història de Barcelona es llegeix a cada rajola: des del modernisme de la burgesia opulent fins al barraquisme del Carmel, dels nínxols on s'adotzenava la classe treballadora fins a les grans infraestructures faraòniques. Perquè, contra la voracitat del totxo pel totxo i la tendència, tan catalana, de tapar els problemes amb formigó, a Barcelona sempre hi ha hagut moviments a contracorrent, com el GATCPAC, arquitectes preocupats per obrir horitzons, per repensar la ciutat i reformar-la des d'un urbanisme integrador. Hem volgut fixar-nos en petits edificis on s'hi han fet grans revolucions. I per fer-ho, hem parlat amb arquitectes joves (Carles Enrich, David Bravo i el col·lectiu MAIO) que han seleccionat deu intervencions intel·ligents que han fet de la ciutat un lloc millor. No són els edificis més famosos, ni els més sorprenents, ni estan signats per cap e
Publicitat
  • Què fer
  • Tertúlies i lectures
Barcelona Top 10: Dones amb carisma
Barcelona Top 10: Dones amb carisma
Artistes, treballadores, docents i polítiques. Deu dones amb personalitats irresistibles que han donat guerra (i el do de pit) En aquest Top 10 trobareu dones amb carisma de diferents perfils i ideologies que han estat reconegudes per la seva tasca. Homes i dones, inspireu-vos-hi! Ada Colau Ens agrada la seva empenta, la seva determinació a l’hora de cridar que “sí que es pot”, la seva tenacitat i, fins i tot, les seves llàgrimes per la ràbia que fa que el món no sigui més just. S’ha convertit en la líder dels que creuen que això no és una crisi sinó una estafa. Teresa Forcades Amb les idees antisistema que té encara no s’entén que continuï portant l’hàbit de monja, però ella creu que sí que es pot fer la reforma des de dins. De carisma, no li’n falta. La gent torna ben il·luminada dels seus tallers al monestir de Montserrat. Ho puc certificar. Itziar González Va dimitir de la política municipal ben farta de corrupteles impresentables, i ara amb les seves eines d’arquitecta, sap explicar molt bé com construir una societat a mida de les persones. I ho explica tan clar que un arriba a pensar que sí, que sí, endavant, que es pot. Federica Montseny Només cal veure les fotos dels seus mítings i sentir-li la veu gravada per comprovar la força d’aquesta militant anarquista i ministra de la República. Ella també va creure que es podia. Va morir a Tolosa, on va exiliar-se sense deixar ni un dia de lluitar per les seves idees. La ben plantada Per compensar tanta anarquia, hi posarem la
  • Què fer
10 indrets ben diferents on els barcelonins rebem la primavera. Des de la biblioteca o l'ambulatori fins a les terrasses, el jardí botànic o la Ciutadella A Barcelona li agrada la primavera. És una d'aquelles ciutats en què es gaudeix de debò, gràcies al bon clima i a les infinites activitats a l'aire lliure que es programen cada any. Però no tots rebem la primavera de la mateixa manera. N'hi ha de més afortunats que altres. Alguns estan tancats a la biblioteca preparant els exàmens o a la cua de l'ambulatori per culpa de les seves al·lèrgies, mentre que d'altres es planten a una terrasseta o fan excursions per Collserola. Aquí teniu 10 llocs on els barcelonins comencem la primavera! L'ametller florit El primer acte primaverenc de la ciutat es fa abans que arribi la primavera. Se celebra l’arribada de la flor ‘precipitada’ de l’ametller que hi ha a la tomba del poeta Maragall, al cementiri de Sant Gervasi. El 9 de febrer, Enric Casasses va ser l’encarregat de glossar el mestre. El jardí botànic On encara som a temps de veure flors exuberants és en aquest espai de Montjuïc. Si hi vas amb nens, t’ofereixen una armilla d’investigació botànica que acabaràs utilitzant tu mateix mentre mires de motivar-los. Ells continuaran ignorants i tu sabràs els noms de les plantes. L'ambulatori És un lloc com un altre per celebrar l’arribada de la primavera tot fent cua. Ho saben els al·lèrgics al pol·len, els qui pateixen de varices, els qui tenen brots psicòtics, els qui no s’ha
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat