Alimentaria va reconvertir el saló de vins Intervin en la Barcelona Wine Week, que passa a tenir entitat pròpia. Molta entitat pròpia. En la seva tercera edició, la Barcelona Wine Week (BWW) es consolida com la cita sectorial de referència per al comprador nacional i internacional de vi espanyol de qualitat amb una edició que ha aconseguit xifres rècord: 828 cellers expositors (un 27% més que el 2022), 70 segells de prestigi representats i la presència de grans firmes productores i comercialitzadores.
Sota el lema “Espanya, mosaic singular de sols”, la BWW proposa un viatge vinícola pels múltiples terrers del país. Així mateix, tindran lloc més de mig centenar de tastos i ponències a càrrec de 90 experts, sommeliers, elaboradors i crítics de vi. Entre els ponents destacats figuren erudits del vi com Norrel Robertson, Fernando Mora i Andreas Kubach, cellerers com Álvaro Palacios, crítics de prestigi internacional com Tim Atkin, el tastador de Wine Advocate Robert Parker.
Noves tendències de vi
Al saló hi seran ben presents les principals tendències que viu avui la indústria del vi, com els vins ecològics (Espanya lidera el rànquing mundial de superfície de vinya de producció ecològica), la recuperació de varietals autòctons (raïms minoritaris, arrelats a un territori i amb gran capacitat d'adaptació al medi), vins d'alçada (que es cultiven a més de 800 metres d'alçada a causa del canvi climàtic), i nous formats de consum com els vins en llauna, que ja triomfen als EUA i cobren protagonisme entre els vins de producció espanyola. Un coneixement que us servirà, sens dubte, per anar als millors bars de vins de Barcelona i no fer el préssec. Aquest és un saló professional, però pagant l'entrada hi pot accedir qualsevol a qui apassioni el vi.