La VII edició de BccN, tindrà lloc entre el 11 i el 15 de maig principalment al MACBA però també a diferents espais de la ciutat, portant el millor cinema i audiovisual creat amb llicències lliures i potenciant un espai de diàleg, coneixement i defensa de la Cultura Lliure i l'audiovisual com a eina de crítica i transformació del nostre entorn. El BccN Barcelona Creative Commons Film Festival és el primer festival del món d’obres sota la llicència Creative Commons, que permet una major flexibilitat per potenciar la distribució del cinema en xarxa i facilita el contacte dels autors amb el seu públic. El festival és, alhora, un lloc de trobada i reflexió en el qual s’intercanvien coneixements i experiències. Els directors de les pel·lícules explicaran els seus projectes als assistents, que podran participar en l’obra d’una manera física i col·lectiva i donar continuïtat al seu treball online.
El festival es nodreix de pel·lícules que marquen els eixos de discussió amb els seus col·loquis. S'hi projecten, entre d'altres, 'Nice Day', de Roger La Puente, que inaugura el festival i que parla directament del problema de la lliure circulació de persones al món, del negoci i patiment que genera; 'El ball del vetllatori', de Marc Sempere, film de ficció poètica i realitat documental sobre la cultura popular i la pèrdua; 'The story of Technoviking', sobre l'impacte i els conflictes d'un dels primers videos virals d'internet; 'Tarajal', film de Metromunster que denuncia la passivitat de les forces policials i polítiques de l'estat per investigar les morts de persones a la frontera de Melilla; 'No estamos solos', de Pere Joan Ventura, retrat col·lectiu de moviments socials que lluiten contra la degradació de la democràcia i per la dignitat de les persones; o 'El camí més llarg per tornar a casa', de Sergi Pérez, guanyadora de l'últim premi Gaudí a millor pel·lícula que posa el dol i la seva gestió emocional al centre de la trama.
Les activitats que completen el festival són de caire molt diferent, des d’una taula rodona sobre com mesurar el retorn social del cinema i l’audiovisual, a una presentació cantada dels projectes del col·lectiu pioner en l’ús de llicències lliures 'Compartir dóna gustet', amb Maria Arnal i Marc Sempere a una assessoria legal sobre aspectes de drets d’autor a l’entorn digital. Una altra activitat important d’aquesta edició és el 'Codi Font Audiovisual De Oliver y Benji al Procomún', on Felipe G.Gil coorganitzador del festival Zemos98 anirà més enllà d’una conferencia il·lustrada per parlar-nos sobre el procomú i la remescla. Així mateix es proposen també un seguit de debats específics sobre els temes a treballar com el de 'Polítiques VS likes' sobre els límits de la transgressió política online, 'Barcelona massiva' sobre el turisme massiu a la nostra ciutat i el seu corresponent workshop audiovisual 'Barcelona cadàver exquisit', que aprofundirà en el tema des de la pràctica o el debat 'Fronteres i vergonyes' sobre la gestió de la crisis migratòria i les seves coresponsabilitats.
Time Out diu
Detalls
- Adreça
Discover Time Out original video