Abans del Carnaval , del Festival de Cinema Fantàstic, de les festes modernistes i del turisme, Sitges va fer conèixer el seu nom per la malvasia, el vi dolç i autòcton que corria per les corts europees durant els segles XVII-XVIII i més tard també a les cases del poble. La història de la malvasia arriba fins avui, present a les taules sitgetanes i a les postres de celebració. Si Sitges té una beguda oficial, és aquesta, tant en la versió dolça com en la seca.
L'abril del 2019 va obrir portes el Centre d'Interpretació de la Malvasia (CIM), un espai dedicat a la protecció i divulgació d'aquest llegat. El CIM està ubicat a l'antic Corral de la Vila –un edifici d'ús ramader de l'any 1324– i enganxat a l'Hospital de Sant Joan Baptista –equipament històric del segle XIV i impulsor del projecte– a on també hi ha part de les vinyes de malvasia que encara avui funcionen.
Els divendres, dissabtes i diumenges fan visites guiades al centre i a les vinyes amb degustació inclosa.