1. Deu àmbits perquè tothom digui la seva
Ètica i filosofia, sociologia i política, art i ciència, medicina regenerativa i bioenginyeria, l'alimentació sostenible i les fronteres de la ciència: aquests són els 10 àmbits i pedres angulars sobre les quals es sosté el Biennal Ciutat i Ciència.
Per destacar-ne alguns, sobre filosofia i ètica podreu assistir a 'La ciència en qüestió' amb Albert Solé, José Antonio Díez Calzada i Núria Sara Miras de la UB i Pilar Dellunde de la UAB-CSIC. Sobre ètica i ciència, tindrem 'La ciència de la desigualtat' amb Carles Lalueza-Fox de l'IBE-CSIC, Gemma Marfany de la UB i Sam Bowles de Santa Fe Institute. Sobre medicina regenerativa i bioenginyeria amb uns ponents de luxe com són Annelien Breedenoord de la University Medical Center d'Utrech, Insoo Hyun, de Harvard i Josef Martin Penninger de la British Columbia, a la taula rodona 'Genètica humana: reptes i límits' o 'Biologia sintètica i enginyeria per generar sistemes vius' amb Michael Levin de Harvard i Ron Weiss de MIT. Sobre alimentació sostenible amb 'COVID-19 i alimentació: One Health perspective' i Delia Randolf i Robert Wallace. Seguint amb l’impacte de la COVID-19, la sessió 'Donant forma al nostre futur', en què participa l’epidemiòleg i Premi Nobel de la Pau, Ernesto Kahan, se centrarà en la capacitat de la ciència per transformar la nostra societat i enfrontar desafiaments globals. O 'Polítiques públiques en front la COVID: diversitat i resultats', un diàleg sobre l'impacte de la Covid-19 en la política, amb Eloisa del Pino d'IPP-CSIC, Joan Barceló de la New York University, en Pep Lobera de la UAM o en Rafael Serrano de IESA-CSIC.
I si ens endinsem en la relació entre art i ciència trobem taules rodones com 'Hibridant art, ciència i tecnologia: més enllà dels límits disciplinars' amb Gerfried Stocker d'Ars Electronica i la dissenyadora Michela Magas.