CosmoCaixa
© Maria DiasCosmoCaixa
© Maria Dias

El CosmoCaixa en 10 imatges

Un recorregut fotogràfic pel museu de ciència on veureu fauna, flora, ciència i evolució

Publicitat

El CosmoCaixa s'ha de visitar amb calma i amb ulls de nen perquè hi ha moltíssimes coses per veure i tocar. Els nens corren, salten d'un experiment a un altre mentre els adults fan veritables esforços per recordar les classes de matemàtiques, física i història de l'escola. Us assegurem que sempre que hi aneu hi trobareu coses noves. Per ajudar-vos a descobrir el museu de la ciència i per fer-vos venir ganes de repetir, ens hem passejat per les seves instal·lacions i això és el que hem vist.

L'arbre que ho vertebra tot

Es diu Acariquara i és un arbre amazònic. Ens el trobem quan entrem al CosmoCaixa i baixar per l'espiral que l'envolta és un joc per a grans i petits. Fixeu-vos en les seves impressionants arrels i en el seu gran tronc de formes sinuoses. A què us recorda?

Un petit Amazones

Reprodueix la fauna i la flora de l'Amazones i s'hi distingeixen nombroses categories de peixos, tortugues, aus, rèptils.... També hi plou! Entreu sense por i jugueu a ser un intrèpid explorador!
Publicitat

Un senyor peix

Tot i que té un nom mig de broma, piracurú, aquest animal d'aparença prehistòrica genera por i fascinació gairebé a parts iguals. És un enorme peix de dos metres que neda pel Bosc Inundat imponent, com sabent que és el més gran de tot el recinte.

Recuperar la creativitat

Tot i que és una activitat adreçada al públic escolar, ens han deixat entrar al Creactivity per posar a prova les nostres habilitats i per crear coses amb les mans sense cap tipus d'ordre o instrucció. Llibertat total per fer que un objecte voli, per fer un curt amb Stop Motion o per treballar amb electricitat.
Publicitat

El II principi de la termodinàmica

Incertesa, inèrcia, lleis de Newton, termodinàmica... Us trobareu amb aquests conceptes per tot arreu, i experiments amb elements quotidians, com aquest amb pilotes, us els faran més comprensibles.

Restes d'una pluja de foc

Pujant les escales hi trobareu el mur geològic, que mostra la història geològica del planeta en totes les seves variants. Una d'elles és aquesta simulació de volcà, gràcies a la qual entendreu millor com és la seva formació. Aquest tall del CosmoCaixa pertany al Croscat, un volcà apagat que va entrar en erupció per última vegada fa uns 10.000 anys.
Publicitat

Els primers a l'Antàrtida

Un grupet de pingüins acompanya la base antàrtica espanyola original dels anys 80 que s'exhibeix al CosmoCaixa. Inspira veure com hi treballava el grup de científics. I si encara en voleu saber més, seieu a veure el documental que completa l'espai. Aquesta parella de pingüins us guarden lloc.

Hem trobat en Nemo!

A la part dedicada a la matèria viva hi ha tot de peixeres que us criden com sirenes. Reconeixem cavallets de mar, rèptils, anemones i també hem trobat en Nemo i la Dory!
Publicitat

Un petit planetari

Quin és el planeta més proper al sol? I el més llunyà? La lluna general llum? Aquestes i moltes preguntes més troben resposta dins d'aquest petit planetari on també hem ficat el nas i d'on no en volíem sortir!

I un gran planetari

Netegem les ulleres que ens tapen mitja cara, ens les posem, busquem la posició còmoda a la cadira i mirem cap amunt, on apareix un univers desconegut i màgic. Si aneu a CosmoCaixa, no deixeu de visitar el planetari!
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat