Llibreria Canuda

El pitjor del 2014 a BCN

Tot el que ens ha molestat d'aquest any de tot el que ha passat a la ciutat

Publicitat

A Barcelona sempre passen coses, i de vegades no són per tirar coets. A Time Out Barcelona tenim esperit crític i ens posicionem sobre els esdeveniments, tot el que passa, a la nostra ciutat. Aquests són els fets, actes i anuncis que no ens han fet gaire gràcia.

Adéu als comerços antics

Ha tancat la llibreria Canuda, La Cava de los Faros, Guantes Victoriano, la Galeria Joan Prats, i un llarg etcètera de comerços que s'han vist afectats pel venciment de la Llei d'Arrendaments Urbans. D'aquí a poc només podrem entrar en espais emblemàtics de la ciutat a Horta, que conserva molts llocs que tenen un segle d'història.

I el Bread & Butter?

Es va anunciar amb bombo i plateret, roda de premsa inclosa, que la fira de moda berlinesa que va posar la ciutat al mapa dels 'fashion victims' del món tornaria a Barcelona aquest 2015, però tot va ser foc d'encenalls. L'alegria va durar unes setmanes. El suficient perquè el Breat & Butter rectifiqués i digués que es quedaven a la capital alemanya.

Publicitat

Una pista d'esquí a la Zona Franca?

No és una broma: l'alcalde Trias va anunciar al setembre que volia construir una pista d'esquí coberta. El motiu? Ser més forts de cara a la candidatura de Barcelona a organitzar els Jocs Olímpics d'Hivern del 2026. Al pas que anem, i les temperatures del novembre, potser convindria allargar la platja fins al Carmel!

Revolta a la Barceloneta

L'estiu passat va estar marcat per la revolta dels veïns de la Barcelona en contra dels apartaments turístics que estan canviant la fesomia del barri. La foto de dos guiris en pilota picada borratxos per l'avinguda Joan de Borbó va fer la volta al món. La gent del barri va alçar la veu.

Publicitat

La mort de Peret

Tot s'acaba, ja ho sabem, però una de les notícies que més ens han entristit aquest 2014 és la desaparició del rei de la rumba, l'home que va patentar un estil de música barceloní que ha donat la volta al món. Sí, Barcelona té molt poder!

El tancament de La Bata

El tancament de La Bata de Boatiné va ser una molt mala notícia per a l'oci nocturn de Barcelona. I, de retruc, va empobrir una mica més el ja castigat carrer d'en Robador, que havia reviscolat en els últims anys gràcies a uns negocis desenfadats i una mica canalles.

Publicitat

3.000 consumidors d'heroïna

Segons dades de l'Ajuntament, hi ha 3.000 consumidors d'heroïna a la ciutat, una dada que ens fa pensar en aquella tèrbola, els anys 80, on aquesta droga va causar estralls en tota una generació de barcelonins. Cal parar atenció.

Jiwapop

Havia de venir Madness i Montcada i Reixac havia de situar-se en el mapa de festivals del país, però el festival va fer fallida, i els pobres que havien comprat l'entrada es van quedar amb un pam de nas. I aleshores sorgeix la pregunta: un territori tan petit com el nostre pot aguantar tants festivals?

Publicitat

Hi ha massa guiris?

Segons els lectors de Time Out Barcelona, aquest és un dels principals mals de la ciutat. Hi ha zones de Barcelona on ja gairebé no t'hi pots passejar. Però serà feina nostra recuperar-los amb l'objectiu que la ciutat no perdi el seu encant.

També t'agradarà

  • Què fer
Les bones notícies del 2014
Les bones notícies del 2014
Les catorze coses gràcies a les quals haurà valgut la pena viure en aquesta ciutat La crisi no se'n va, sempre hi ha coses emprenyadores, però el 2014 ha tingut coses molt bones a celebrar. Aquí teniu el nostre top 14, els esdeveniments que ha viscut la nostra ciutat i gràcies a les qual haurà valgut molt la pena viure-hi. Tenim platja, solet i un munt de coses que ens fan la vida més alegre. Jordi Savall es rebel·la Se’l pot admirar per rescatar de l’oblit un instrument històric com la viola de gamba: va posar-lo de moda amb la banda sonora de ‘Tots els matins del món’. Se li pot aplaudir la incansable tasca de recuperació del patrimoni musical hispànic. I per moltíssimes coses més. Però després de renunciar al Premio Nacional de Música que li va atorgar el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, el músic d’Igualada adquireix estatus d’ídol. El 9N El 9N Barcelona i tot el país van viure una de les festes democràtiques més gran que s'han vist mai. Més de dos milions de persones van desafiar la plujar, les prohibicions i les coaccions i van acudir a votar sobre el futur de Catalunya. Poca broma. L'11 de setembre, per cert, 1,5 milions de persones van formar una V entre Gran Via i Diagonal! granada Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández han signat el disc de l'any, amb el permís de 'L'ànsia que cura' de Mishima. Un disc que en directe emociona i et posa pèl de gallina. El seu concert de l'Auditori del Fòrum durant el Primavera Sound va deixar el públic noquejat. La Sílvia i el Raü
  • Què fer
La Barceloneta més autèntica
La Barceloneta més autèntica
7 establiments amb carisma Bar Leo Les lletres de Bar Leo criden des del seu vestit de traç innocent i gruixut d'un nen que aprèn l'abecedari mentre juga a la pilota. I és aquesta grafia rotunda i taronja que es menja el dibuix d'una marina d'aquelles que regalaven els escombriaires durant els dies de Nadal a canvi d'una voluntat forçosa. La Leo, la propietària del bar, trenca el malefici dels dies ordinaris amb un concert de vermut de diumenge al migdia que s'allarga fins la nit. En aquesta cantonada hi bull una rumba que està feta d'una felicitat de quinto i de gramola on la gent tria la seva cançó a canvi d'unes monedes i d'un parterre de mocadors de paper, burilles i serradures. Arrambats uns contra els altres, no falta ningú a la festa. Hi són tots, els del xandall lluent, el noi amb camisa nova, el punki amb cresta i el seu gos i les guiris rosses, que aquesta tarda toca la ruta de l'autèntica Barceloneta. De les parets hi pengen, com en un mausoleu de centre cívic, centenars d'imatges folrades amb aironfix transparent perquè ningú taqui la memòria de Bambino, el rei tràgic de la rumba flamenca. Les fotografies antigues del rumbero i també la Leo omplen el firmament esgarrapat del bar. (Llegir tota la crítica) Can Maño Taverna pescadora de la Barceloneta on a mesura que el peix fresc entra per la porta es van fent les comandes. Hi ha dues formes de menjar els exemplars: fregits o a la planxa amb all i julivert. Per 10 euros hi mengeu; per 20 teniu un festival. La Cova F
Publicitat
  • Botigues
Botigues de tota la vida
Botigues de tota la vida
10 comerços entranyables que mereixen una visita La finalització dels contractes de lloguers antics prevista per al desembre del 2014 amenaça moltes botigues històriques de la ciutat, que no podran pagar els desorbitats preus actuals i es veuran obligats a tancar. Abans que molts comerços no comencin a tancar la paradeta, us recomanem 10 establiments de tota la vida que mereixen una visita. Arc Iris Vestir masculí de cap a peus. Tot el que ha de tenir el fons d’armari de l’home actual. Sense distinció d’edats i recollint les tendències, el ventall abraça de les peces més clàssiques a l’estil més informal. Els complements imprescindibles donen la mesura de l’oferta: equilibrada i de qualitat. Arc Iris aposta pels proveïdors de proximitat. ‘80 anys amb Gràcia’ diu un rètol de la botiga, que s’enorgulleix d’haver vestit diverses generacions de clients. Viuda Vila Molt conegut per tradició en el camp de la construcció aquest negoci centenari també serveix els professionals que treballen a petita escala. Trepants robustos, pintures, ciment cola, segelladors de silicona, maons i tot tipus d’eines són a l’abast d’aquells que practiquen el bricolatge avançat o les petites reparacions. Viuda Vila és, però, una firma que es mou a escala industrial amb clients en el sector de la construcció i de les grans infraestructures, com l’AVE o els equipaments per als Jocs Olímpics del 92. Estamperia de San José Sant Josep és un patró transversal, protector dels treballadors
  • Botigues
  • Mercats i fires
Mercats i fires de Nadal 2014
Mercats i fires de Nadal 2014
3, 2, 1. Arrenca la temporada nadalenca amb els mercats i les fires on proveir-se d'ornaments i decoració de temporada i dels regals més originals. De la fira de Santa Llúcia al Festivalet, passant per l'Hipermerc'art i el Dress Your Wall, a més del Lost & Found i el Mercado Central del Diseño, on podreu fer-vos amb moda, complements, il·lustració i altres propostes adequades a gairebé tot els gustos i butxaques. Les activitats més populars Petits creadors El petit mercat S'apropa la nit de Reis i en aquest mercat podeu trobar les creacions de petits dissenyadors de la ciutat. Complements, quaderns, roba, il·lustració, ceràmica i ganxet seran protagonistes; també tindrà lloc una recollida de joguines solidària. El més vist 7 maneres de conèixer gent a Barcelona Els millors consells per fer noves amistats (o alguna cosa més) Coneix gent Happn Descobreix a la gent més diversa i interessant que pots creuar-te per Barcelona gràcies a Happn! Ja sigui perquè acabes d'arribar a la ciutat, perquè et passes tot el sant dia a la feina, perquè totes les teves amistats estan emparellades o perquè t'acabes de quedar solter/a, a vegades pot resultar difícil conèixer gent nova a Barcelona. El ritme és frenètic, la gent ja té els seus cercles i a vegades ningú té la deferència de proposar-te que t'apuntis als seus plans. Sense adonar-te, pots trobar-te que et passes els caps de setmana de pel·lícula en pel·lícula i de sèrie en sèrie, parlant-li a les plantes i esperant que arribi el d
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat