Els millors maridatges de cervesa i tapa del Time Out Fest 2024

El cap de setmana del 25 i 26 maig l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm acollirà la quarta edició del nostre festival gastronòmic. Les tapes seran espectaculars i us proposem quina és la cervesa ideal per maridar-les. Us hi esperem!
  1. Estrella Damm I Time Out Fest
    Estrella Damm I Time Out Fest
  2. Estrella Damm I Time Out Fest
    Estrella Damm I Time Out Fest
  3. Estrella Damm I Time Out Fest
    Estrella Damm I Time Out Fest
Time Out en col·laboració amb Damm
Publicitat

Pocs plaers existeixen com el d’encertar quina beguda fa parella amb quin plat. La fusió dels dos deixa amb un regust harmònic a la boca que ens omple de felicitat. Per tal que gaudiu encara més al Time Out Fest d’enguany, us proposem combinacions ideals de diferents cerveses d’Estrella Damm que fan ‘match’ amb algunes de les delicioses tapes que podreu assaborir al festival.

Hi trobareu la clàssica Estrella Damm; la Inedit, amb un gust únic; la Malquerida, roja i fresca; la Free Damm sense alcohol i amb més sabor; la Complot IPA, que us traslladarà a un entorn tropical; la Daura, ‘gluten free’; la Damm Lemon amb tocs cítrics i la Free Damm Lemon, la seva alternativa sense alcohol. 

Si no sabeu per on començar amb tantes receptes i cerveses, aquí van algunes parelles que us faran gaudir de tot un univers de sabors!

Estrella Damm: Un clàssic

Aquesta és la recepta original de 1876 que encara s’utilitza per elaborar la cervesa lager per excel·lència i porta aigua, malt d’ordi, arròs i llúpol. Els ingredients mediterranis provenen d’agricultors locals, una de les claus del seu èxit. El resultat és una fusió refrescant perfecta per assaborir amb un platet contundent com ara la botifarra artesana amb puré de DOP Mongeta del Ganxet, IGP Calçots de Valls i mantega, cruixent de carbassó ecològic i allioli, que prepararà el xef Marc Casas.

Inedit: Notes exòtiques

Sabíeu que va ser Ferran Adrià va crear aquesta cervesa pensada per acompanyar qualsevol plat ben cuinat? És el fruit de la combinació del malt d’ordi i la cervesa de blat. Però el que la converteix en única i li aporta singularitat són els aromes de llúpol, regalèssia, coriandre i pell de taronja. Marideu-la amb un altre plat igual d’exòtic: el yakitori d'IGP Pollastre i Capó del Prat brasejat amb salsa yakitori a mans d’Héctor Ribeiro.

Malquerida: Gust llatí

Vermella i fresca, aquesta cervesa està pensada per maridar amb la gastronomia llatina i és tota una explosió de gustos per als sentits. Degusteu-la ben freda i sentireu com ressalten les notes cítriques i els tocs mestres del llúpol, que li donen encara més frescor. Tasteu-la amb el Taco d'IGP Gall del Penedès 'pibil' i ceba envinagrada amb IGP Clementines de les Terres de l'Ebre. Se us desfarà al paladar!

Free Damm: Ben gustosa!

Moltes begudes no alcohòliques tenen molt de sabor. I aquest és també el cas de Free Damm! Aquesta cervesa ha recuperat les aromes que es perden en treure’n l’alcohol. En boca és una cervesa suau, però amb caràcter que podeu maridar amb plats tan gustosos com el del xef Giovanni Esteve: 'molletes' de galta ibèrica, formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya i poma de Girona amb oli d’oliva.

Complot IVA: Explosiva

Us agraden les cerveses intenses amb notes de fruites tropicals i cítriques? Doncs feu-li un glop a la Complor IVA, que segueix una fórmula que incorpora vuit varietats de llúpol. La trobareu llesta per maridar amb el tàrtar de gamba blanca Arrom amb 'noisette' de mantega en torrada amb 'topping' d’avellana de Reus, una creació del xef Robert Gelonch. O, si ja aneu per les postres, la podeu combinar amb alguns dels gelats de Delacrem, com el de pera amb mantega torrada i farigola.

Daura: Sense Gluten

Aquesta variant sense gluten és la més premiada del món, i no és d’estranyar, perquè no té res a envejar a una cervesa que en porta. L’equilibri de sabors i l’escuma de llarga presència són tota una festa pel paladar. És ideal per combinar amb plats més verds, com el que han elaborat els caps del restaurant Noru: torrada de pa de pagès amb hummus d'edamame i amanida de cirerols i espàrrecs verds amb oli d’oliva verge. Per llepar-se els dits!

Damm Lemon: Cervesa i llimona

Si sou fans de la clara, oblideu-vos de les barreges perquè amb la Damm Lemon ho teniu 'tot en u': sis parts de cervesa de malt d’ordi, arròs i llúpol, quatre parts de llimona i un toc de llima. Té un sabor suau i refrescant, amb notes dolces que desvetllen la presència de la fruita, i marida amb plats àcids com l’albergínia a la brasa amb kimchi de col xinesa i arròs del Delta de l’Ebre, praliné de cacauets salats i menta, una proposta culinària pel Time Out Fest del xef de My Fucking Restaurant.

Free Damm Lemon: Punt cítric

La recepta més refrescant de l’estiu és la combinació entre cervesa i suc de llimona efervescent. Si voleu el mateix gust, però sense alcohol, us podeu demanar la Free Damm Lemon. Una creació que va com anell al dit a moltes de les receptes del Time Out Fest. Us fem una proposta: el 'Sheng jian bao' amb vedella, porc, coriandre, ceba i maionesa de 'sriracha' amb mantega i oli DOP del restaurant Kao Street. Tot un viatge a la gastronomia asiàtica!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat