No cal esperar fins al setembre per una mica de festa i pujada d'autoestima barcelonina: el cap de setmana del 10, 11 i 12 de febrer se celebra Santa Eulàlia, la festa major d’hivern de la ciutat. Aquesta edició se celebren 600 anys dels Gegants de Barcelona i el bicentenari del naixement de Josep Anselm Clavé. S'han programat moltes activitats amb la gegantona Laia, els dracs, els diables i l'Àliga de la Ciutat, a més, a les ballades de sardanes i mostres d’esbarts s’hi sumen les colles bastoneres. Aquí us fem un resum de les activitats més destacades de les que podreu gaudir per les festes de la patrona. A més, no oblideu que molts museus, edificis i institucions fan portes obertes!
Divendres 9
A les 18.30 h a la plaça Sant Jaume les escoles municipals de música de la ciutat celebren 30 anys. Des de la plaça Sant Jaume es prepararan els protocols de l'Àliga a les 20 h per fer el seguici i acabar amb el tradicional Ball de l'Àliga a la basílica de Santa Maria del Mar a les 21 h.
Dissabte 10
Dissabte és ple d'activitats: la cercavila dels Gegants infantils, que sortirà a les 11.30 h des de la plaça dels Àngels i passarà pels carrers Elisabets, Bonsuccés, la Rambla, Ferran i acabarà a la plaça de Sant Jaume.
A l'avinguda de la Catedral es farà l'Esbart Català de dansaires infantils i juvenils a les 12 h. A la tarda també hi haurà diverses activitats, com el Ball de Santa Eulàlia a les 17 h a l'avinguda de la Catedral i la trobada de tabalers 'Els batecs de la Laia' a partir de les 17.30 h que començarà des de plaça Reial passant per passatge de Colom, la Rambla, carrer de Ferran, la plaça Sant Jaume i finalitzant a la plaça de Sant Miquel.
Quan cau el sol, el foc s'encén a la ciutat. El correfoc infantil arribarà a les 19 h a la Plaça Reial. A les 20 h serà el torn del Correfoc de Santa Eulàlia que sortirà des de plaça Reial i anirà per passatge de Colom, la Rambla, carrer de Ferran i acabarà a plaça de Sant Jaume.
A més, a la nit, hi haurà la festa Lali Jove, amb concerts gratuïts de Fades, Svetlana, Sexenni i DJ Trapella al Moll de la Fusta a partir de les 20 h.
Diumenge 11
Si sou dormilegues i viviu al Born, prepareu-vos per un diumenge matiner: la música dels grallers desfilarà pel barri fent la baixada de Santa Eulàlia a les 8 h.
Aquell matí, a la plaça Reial, els gegants de totes les colles geganteres de Barcelona i alguna de fora de la ciutat es reuniran a la Trobada de Gegants a Ciutat Vella a les 10.30 h per després integrar-se al Seguici de Santa Eulàlia que començarà a les 11.30 h, l’acte més antic i un dels més solemnes de la festa major d’hivern. Es farà la baixada de Santa Eulàlia fins a la plaça Sant Jaume i a les 12.15 h es farà el Ball de Santa Eulàlia amb els gegants nous de la plaça Nova. Mentrestant, a les 12 h, es farà la mostra d'Esbarts Dansaires Infantils i Juvenils a l'Avinguda de la Catedral.
A les 16.45 h de la tarda, a la Seu de la Catedral (interior de la basílica), s'hi podrà veure un espectacle a càrrec de l'Esbart Ciutat Comtal. També és possible tant a les 17.30 h com a les 18 h fer una ruta 'Eulalienca' des del Fossar de les Moreres amb reserva prèvia.
Dilluns 12
A la tarda es farà una ballada de sardanes a les 18.30 h a la Plaça Sant Jaume. Al Palau de la Virreina, també a les 18.30 h, se celebrarà la Cercavila de gegantes 'Laies' que començarà al Palau de la Virreina i passarà per la Rambla, el c. de la Boqueria, volta de Santa Eulàlia, c. de Ferran i pl. de Sant Jaume.
Des de la plaça de Sant Josep Oriol veurem l'inici de la Passejada de les Laies que seguirà aquest recorregut: carrer del Pi, plaça de la Cucurulla, carrer dels Boters, plaça Nova, carrer del Bisbe, carrer de Sant Sever, baixada de Santa Eulàlia (ofrena floral i Ball de Santa Eulàlia, cap a les 19.50 h), carrer dels Banys Nous, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume (Ball de Santa Eulàlia a les 20.25 h).
Després d'un cap de setmana de celebració, els Castells de focs tancaran la festa a les 20.30 h de la nit a la Plaça Sant Jaume.