1. Gastronomic Forum Barcelona
    Foto: Gastronomic Forum Barcelona Gastronomic Forum Barcelona
  2. Gastronomic Forum Barcelona
    Foto: Gastronomic Forum Barcelona Gastronomic Forum Barcelona
  3. Gastronomic Forum Barcelona
    Foto: Gastronomic Forum Barcelona Gastronomic Forum Barcelona

Gastronomic Forum Barcelona 2024

  • Què fer
Publicitat

Time Out diu

El Gastronomic Forum Barcelona, una de les cites clau de la gastronomia a Catalunya, celebrarà la seva pròxima edició del 4 al 6 de novembre al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona. Enguany, l'objectiu del saló és impulsar la responsabilitat social a la cuina i als restaurants, amb productes ecològics, vetllant per la conciliació i tot incorporant les noves tecnologies en la gestió del negoci. Sota el lema "Re-pensem la restauració", comptarà amb més de 350 empreses expositores i la participació de 130 xefs i experts del sector. 

El saló també cedeix protagonisme als nascuts la dècada dels 90: xefs, sommeliers o bartenders que tenen menys de 35 anys i que exposaran la seva nova forma de veure la cuina, amb horaris més racionals, consciència ecològica i una reinterpretació de la tradició. Una de les sessions més esperades és la dedicada al relleu generacional, que serà protagonitzada pels fills d’alguns dels xefs més prestigiosos de Catalunya: Martí i Marc Roca (Celler de Can Roca 3*, Girona), Carlota Puigvert (Les Cols 2*, Olot), Guillem Pérez (Miramar 3*, Llançà), i Pol Ruiz i Marc Cano que, sense un vincle familiar, recullen el relleu generacional a l'Aürt (*, Barcelona). 

Un altre dels grans eixos temàtics del saló serà la cuina catalana, i comptarà amb noms fonamentals com són Oriol Castro i Eduard Xatruch de Disfrutar (3*, millor restaurant del món a la llista The World’s 50 Best Restaurants 2024), que obriran el saló amb la presentació dels nous plats de la temporada. El retorn a les arrels i la tradició a la cuina és una de les tendències actuals i de futur que abordarà el Forum amb xefs com Adejoké Bakaré, la primera dona negra al Regne Unit i la segona a tot el món que va aconseguir una estrella Michelin per al seu restaurant Chisuru (Londres). També pujarà a l’escenari el xef turc Osman Sezener (OD Urla*+*V, Izmir), que porta a l’extrem el seu compromís amb la sostenibilitat i el malbaratament zero. 

D’altra banda, la pizza serà una altra de les protagonistes d’aquesta edició de GFB i comptarà amb noms destacats del panorama actual que busquen elevar l’estatus culinari d’aquest producte. A més, el saló acollirà per primera vegada la celebració del Campionat espanyol “Pizza per Passió”.

Aquest no serà l’únic guardó que s’atorgarà durant el saló, ja que en aquesta edició es tornaran a lliurar els premis Cuiner 2024 Gastronomic Forum Barcelona; el premi Josep Mercader; el millor Panettone d’Espanya, que organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona; el Plat Favorit dels Catalans de la revista Cuina; o The Baker, impulsat pel Gremi de Flequers de Barcelona. Així mateix, es presentarà la Guia Slow Food Km 0 i se celebrarà el congrés Foodture, organitzat per Barcelona Centre de Disseny. 

Detalls

Adreça
Preu
32 € entrada un dia. 42 € els tres dies
Horaris
10 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà