Sinagoga
© Iván MorenoSinagoga Shlomo ben Adret
© Iván Moreno

La Barcelona oculta

Restaurants, jardins, cocteleries, edificis... Agafem la llanterna i us descobrim aquells racons de la ciutat que no sabíeu que existien

Publicitat

Jardins, galeries d’art, edificis, perruqueries, restaurants, cocteleries, concerts exclusius... Hi ha tot un món que s’amaga a simple vista i del qual només en gaudeixen els més espavilats. A partir d’ara, vosaltres també podreu ser part d’aquest grup de privilegiats.

  • Cocteleries
  • Dreta de l'Eixample
La cocteleria del Bar Mut va néixer amb voluntat de clandestinitat, però quan la vida et creua amb Robert de Niro, resulta que li moles i que et vol a Nova York, és complicat passar desapercebut. I si la revista Drinks International et tria millor cocteleria d’Europa, ja està tot perdut. El Mutis es troba al pis de dalt del Bar Mut i és un paradís de cocteleria creativa que diuen que també ha robat el cor a altres il·lustres com Woody Allen.
  • Què fer
  • Espais per a celebracions
  • El Gòtic
En una miniporteta com tantes altres del Call, un lloc on a primera vista sembla que visqui una simpàtica família de follets, s’hi troba la sinagoga major. Construïda en el segle VI i reconstruïda en el segle XIV, és una de les sinagogues més antigues d’Europa i un lloc que val la pena visitar, ja que manté intacte el seu aspecte original i ens convida a entendre una mica més la ciutat. Oberta al públic per a visites, acull també cerimònies privades.
Publicitat

Sofar Sounds

Qui no canviaria les penúries dels macrofestivals per la calidesa del sofà de casa, manteta inclosa? Aquesta iniciativa que funciona a ciutats com Londres s’ha instal·lat a Barcelona i consisteix a programar concerts a llocs insòlits, generalment pisos i cases particulars. Per assistir-hi només us heu de subscriure la newsletter, que informa del lloc previst però mai de la banda, la qual es revela la mateixa nit. Joana Serrat i Pau Vallvé ja han passat per les Sofar Sound. Jugueu? www.facebook.com/sofarbcn

Orgía gay Barcelona

La tarda de diumenge deixarà d’estar consagrada a mirar una pel·li de Julia Roberts al sofà si us endinseu al món de www.orgiagaybarcelona.com. El nom de la web deixa clara la seva proposta: t’hi apuntes, et donen hora i lloc –abans et preguntaran una mica sobre tu– i gaudiràs d’una tarda consistent en una sessió de sexe en grup, amb desconeguts que al final, potser, poden acabar esdevenint amics.
Publicitat
  • Què fer
  • Centres culturals
  • El Raval
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Heu menjat mai llamprea, aquell peix primitiu sense cap que fa mitja basarda? Voleu afartar-vos de lacón o pop del bo i no voleu deixar-vos-hi el sou? Sabeu què és el raxo? És llom de porc adobat amb pebre vermell, et poden contestar els amables cambrers del bar del Centre Gallec de Barcelona, una espècie de vestigi del vint en plena urbs del vint-i-u. Si baixes la rambla dels Caputxins, a mà dreta, entre botigues de records, hostals i tablaos, hi ha un portal ample, de sostres alts, marbre blanc i antiga solera. Al primer pis, com d’amagatotis, hi trobareu una casa regional de les més actives de la ciutat, la de Galícia, que està a punt de celebrar 120 anys d’existència, cosa que es diu ràpid.  Per als parroquians del Centre i per a tothom que hi vulgui menjar o fer un beure, el bar ofereix un racó tranquil i familiar on degustar plats típics gallecs o fins i tot, de tant en tant, en una de les seves espaioses sales interiors, poder veure tocar músics com el genial Raimundo Amador, l’aflamencat Javier Ruibal, els sonats de Manos de Topo o els excitats Mujeres. Els migdies fan suculents menús a 10 euros (plat del dia a 8), una canya val 1,80 i un cafè, 1,30: preus assequibles i bona matèria primera. Organitzen fires temàtiques de mam i teca: aquest 20 de maig faran la festa de l’empanada i d’aquí a poc la del vi ribeiro amb la col·laboració del celler Nairoa.  Quan sigueu a la Rambla i no sapigueu on caure morts, aneu al primer pis del número 37 i us hi sentireu com a casa
  • Art
Per accedir a aquesta galeria d’art, heu d’entrar a una porteria del passatge de Mercader, com si fóssiu un veí més, i endinsar-vos en un espai que programa artistes contemporanis nacionals i internacionals.
Publicitat

Aqüeducte

En ple centre de la ciutat, prop de l’efervescent i comercial Portal de l’Àngel, trobem les quatre arcades de l’antic aqüeducte romà que durant molts anys van portar a Barcino l’aigua del Besòs, ara integrades a la paret d’un edifici. La visió d’aquesta relíquia romana en una plaçaaparcament sempre pudent i desolada segur que ens retrotraurà a segles passats però, si tenim sang a les venes, també ens entristirà una mica.
  • Botigues
Si encara no coneixeu aquesta botiga de productes biològics i comerç just de Gràcia, la primavera és un bon moment per passarhi a fer una compra ecosostenible i acabar la jornada fent un cafè bio al seu magnífic jardí interior. Qualsevol està convidat a desconnectar de l’enrenou de Gràcia suc en mà en un espai ple de vegetació, on s’organitzen activitats gratuïtes a partir del maig, des de conferències fins a presentacions de llibres.
Publicitat

Les grutes de Jujol

A tocar del parc de la Creueta del Coll, trobem la finca Sansalvador, una coqueta casa modernista amb unes galeries subterrànies des de les quals es podia accedir a un pou d’aigües medicinals que es va descobrir de casualitat quan, a principis del segle XX, l’arquitecte Josep Maria Jujol va iniciar la construcció de l’edifici. Avui la finca és la seu del Taller d’Història de Gràcia, i les grutes poden visitar-se el segon dissabte i el quart diumenge de cada mes.
  • Botigues
The Room Hairstyle
The Room Hairstyle
Una de les perruqueries més cool de la ciutat es troba al pis de dalt d’una botiga de roba on podreu trobar peces urbanes casual de marques nòrdiques amb les quals generalment no tenim el gust de coincidir a Barcelona. Aneu a The Room Hairstyle amb la Visa sota control, perquè la temptació viu a cada racó d’aquest espai decididament hipster en forma de vambes, bosses, samarretes, dessuadores, pentinats increïbles, cosmètics..
Publicitat
La Foodieteca
La Foodieteca
Què es pot fer en un antic gimnàs anomenat California Loop Gym que resulta que et trobes per casualitat, rere una porta amagada al local on has pensat muntar-te la teva escola de cuina? La María, que des del primer moment va voler ser fidel al California Loop Gym, ho va veure claríssim: organitzar showcookings gastronòmics amb dos protagonistes fonamentals, les delicatessen (foie gras, ostres...) i l’entertainment en estat pur.
  • Sexe i cites
Le Glamour
Le Glamour
Quan entreu a aquesta porteria aparentment estàndard tindreu una sensació semblant a la que va experimentar l’Alícia amb el mirall. I és que haureu entrat al club d’ambient liberal més prestigiós de la ciutat, un lloc on deixar de banda les inhibicions, fer una copa, sentir música i gaudir d’un ambient distès i sensual, on liberals practicants conviuen sense problemes, sempre amb respecte i bon rotllo, amb d’altres no practicants.
Publicitat

Quinto Cuarta

En un lloc X de Barcelona trobareu aquest restaurant que defineix la seva filosofia com strictly hush-hush, molt estesa a Nova York i Londres i encara tímida a Barcelona: no revelen l’adreça, no tenen carta i el secret del seu èxit és el boca-orella. Només heu d’enviar un correu electrònic al pare de la criatura, Alessandro Castro, que cada dia compra a la Boqueria i elabora un menú llarg de cuina de mercat a 30 euros que –“sóc sicilià, és inevitable”– mira cap a Itàlia.

Caseta de nines del Putxet

És un mirador magnífic de la ciutat i una joia modernista de gran valor que data de finals del segle XIX. Aquesta caseta recoberta de ceràmica multicolor es troba al barri del Putxet, al carrer de la Costa, a l’altra banda dels jardins de Mercè Rodoreda, i va ser construïda per Delfí Guinovart i Núria Coma amb l’objectiu de ser un espai de jocs per als seus fills. Afortunadament, ha mantingut tots els seus elements originals.
Publicitat
  • Què fer
La seqüència serà així: arribareu a un edifici singular del Raval que havia estat una fàbrica de coure, pujareu fins a la tercera planta i entrareu en l’imponent local d’aquest espai multidisciplinari, increïble, ple de pinzellades vintage, on s’organitzen esdeveniments privats relacionats amb l’art i, amb reserva prèvia per telèfon o correu electrònic, també sopars. La posada en escena és acuradíssima; la cuina, sofisticada, a 75 euros el menú; la música, una delícia, i l’ambient... únic.

El paladar

Us imagineu sortir a pescar per les aigües de Sitges? I, a més, fer-ho en companyia d’un expert pescador i cuiner, Oriol Serra, que posteriorment us portarà a la terrassa de casa seva, us cuinarà totes les delicatessen que us ha regalat el mar i gaudireu d’un menú llarg, variat, amb una matèria primera d’excepció que va des del llamàntol fins al marisc? Podeu triar només el sopar o l’experiència sencera, en grups de 4 persones com a mínim. El preu del menú és de 100 euros. fishermansitges@gmail.com
Publicitat

Spoonik

És el loft amb jardí on viuen Jaime Lieberman i Jon Giraldo i és un lloc de disseny espectacular que esdevindrà l’escenari d’un sopar d’excepció de la mà d’una parella que sap molt bé què fer rere els fogons. Contacteu amb ells per correu electrònic o telèfon i, si aconseguiu que us “convidin” a casa seva, gaudireu d’un showcooking menú degustació de cuina creativa amb maridatge de vins. Hi caben fins a 27 persones.
  • Salut i bellesa
  • Perruqueria
  • Eixample
5º1ª
5º1ª
En un àtic del centre de Barcelona amb una terrassa espaterrant, esperem trobar de tot menys una perruqueria. I si aquesta és, a més, cocteleria, i t’ofereix la possibilitat de fullejar el Cuore, blondie mary en mà (oh yeah!), un divendres a la tarda o dissabte al matí mentre esperes que es fixi el to de les metxes, no entendràs per què algú no havia inventat abans 5º 1ª. Que no us agrada el blondie mary? No patiu, també tenen altres còctels com el laca y piriña i el ginto primera. Oi que són adorables?
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat