1. L’hora dels directors


Les obres i pel·lícules que veuràs, els concerts que escoltaràs, les expos que aniràs a veure i fins i tot el que menjaràs. Descobreix el bo i millor de l'any!
Bones notícies. Tenim per davant un any ple d'estrenes de teatre amb talent local i internacional. Els grans festivals tornaran a convertir Barcelona en capital mundial de la música i un festival de cine tan estimat com el de Sitges farà anys. També està d'aniversari la Filmo, i els museus posaran en valor l'obra d'artistes imprescindibles com Joan Brossa, David Bowie i Ismael Smith.
Agafaeu aire i l'agenda: això és el millor que ens portarà el 2017. Gaudiu-lo!
Què ens passarà a la gola aquest 2017? Doncs, com sempre, coses bones i dolentes. Sóc fatalista/vitalista i prefereixo el mal rotllo primer sempre, sisplau. Després de la benèvola irrupció de sushi, buns, kakigori, ramen, shoronpo, te matcha... veig venir que els més esnobs faran triomfar el shio koji. I això què és? Doncs un arròs fermentat amb el fong 'koji', el mateix que hi ha a la base del sake i la soja. D’acord, és essencial a la cuina 'japo', però una cosa és amanir amb una agradable salseta umami i una altra tirar fongs a l’arròs i deixar-lo podrir dos dies fins que li surti una capa de verdet. Jo passo. Però passarà. Encara que el possible cantó bo és que obri la porta a un més gran coneixement de la cuina asiàtica de fermentació, gran desconeguda a casa nostra.
Més emocionat estic amb una altra futurible tendència: la de fusió de 'street food' de països diferents. Un camp que pot conduir al despropòsit –no oblidem la infame ramen burger– però que ja té un exemple esplèndid al Bar Centro, un restaurant on el xef veneçolà Carlos Gremone fa un entrepà de pulled pork acebichado que és una meravella.
I si l’any passat va ser el bourbon i el xerès els que van sortir del moble-bar, pronostico que la cocteleria de rom tornarà a posar-se de moda. Passi el que passi amb Cuba, al món hi haurà més rom, no pas menys, i això ja s’ha traduït en una cocteleria especialitzada en aquesta beguda: l’Aguanilé (Salvà, 21) fa cocteleria d’autor a preus raonables.
I una que ens agrada molt: el guisat mai ha marxat però recuperarà terreny. La imaginació de l’autor i la tècnica combinada amb el xup-xup tel·lúric promet estones meravellosaes de deglució i digestió: un exemple, les cassoles del Marea Alta.
Per cert, caradures, males notícies: començarà a ser norma que per reservar en una Michelin es deixi paga i senyal.
Discover Time Out original video