Les cites de tardor del Barcelona Districte Cultural 2019

El circuit que omple de cultura els barris de Barcelona torna del 4 d'octubre al 31 de desembre.
Cafuné
Time Out en col·laboració amb ICUB
Publicitat

L’edició de primavera no podria haver deixat millor sabor de boca i és per això que l’havíem estat esperant: activitats de disciplines diverses, de qualitat, gratuïtes i a tocar de casa… És la nova edició del Barcelona Districte Cultural! Del 4 d’octubre al 31 de desembre podreu gaudir de les nombroses activitats que tindran lloc en diversos espais de tot Barcelona. Durant tres mesos, 23 equipaments de tota la ciutat participaran en aquesta edició que, any rere any, destaca pel seu compromís amb la cultura de proximitat, amb propostes de franc i per a tots els públics. Entre les 32 activitats diferents que es duran a terme ni més ni menys que fins a finals d’any, hi trobareu funcions de teatre, circ, dansa, música, audiovisuals, tallers, trobades i funcions escolars que podreu gaudir en nombrosos espais. Des de centres cívics dels barris com La Farinera del Clot fins a auditoris i espais com el Centre Sant Pere i els Lluïsos d’Horta, passant per nous espais que s’incorporen en aquesta edició, com la Sala La Pau o l’Institut Barri Besòs. Com que l’oferta és amplíssima, hem fet una selecció de les propostes que no us podeu perdre de cap de les maneres!

Consulteu tota la programació!

Retorns i descobertes teatrals

La selecció de peces teatrals d’aquesta edició podria ser perfectament la programació d’un teatre de repertori europeu: el bo i millor del teatre català dels últims anys, de gira a les sales de cada barri. És el cas de ‘Fairfly’, que l’aclamada companyia La Calòrica torna a portar a escena després d’emportar-se el Premi Catalunya teatre al projecte artístic singular o després que Joan Yago guanyés, per aquest mateix text, ni més ni menys que el premi Max a la millor Autoria Revelació. O bé el de ‘Només una vegada’, de Marta Buchaca, una obra clau en la divulgació i la reflexió al voltant de la violència masclista que es va preestrenar al festival Grec de fa dos anys i que va fer una gran temporada al Teatre Nacional. Els més atrevits també podran coquetejar amb els nous formats, com les ‘Píndoles’ microteatrals que proposa la companyia del mateix nom, o bé ballar al ritme del ‘Mambo’ de les Antonietes, una obra sobre el divorci i la separació plena d’ironia… i amb fil musical!

Sons i ressons

A Time Out som molt fans del que significa el ‘Rise’ de les Sey Sisters: Yolanda, Kathy i Edna són tres dones, són germanes, són negres i nascudes a Catalunya. Es pot dir que han sacsejat el sistema cultural català no pel que són, sinó pel que fan i reivindiquen amb ritmes gòspel i soul i amb pinzellades africanes. En el marc del festival presentaran el seu segon disc, ‘Rise’. Com també presentarà el seu nou espectacle, ‘La constant i la variable’, Guillem Roma. El cantant i guitarrista actuarà acompanyat al cello de Marta Roma, el company perfecte per aquesta revisitació de la seva discografia dolça i potentíssima, composta per ‘Oxitocina’, ‘Nòmades’ o ‘Connexions’. I si la cosa va de cultura de barri no us podem deixar de recomanar ‘Ets especial’, de Landry el Rumbero, un recorregut per la rumba catalana d’ahir i d’avui de bracet de mites com el Gato Pérez o Per(r)et, gat i gos ben avinguts sobre les taules.

Mirar, escoltar

Una de les línies que recorre aquesta edició del Barcelona Districte Cultural és la dels documentals, i més concretament la dels documentals musicals. Els fans del gènere podran gaudir del que ja s’ha convertit en un clàssic, com és el ‘Gimme Danger’ de Jimm Jarmusch sobre els inicis meteòrics d’Iggy Popp, o bé deixar-se atrapar per ‘Leonard Cohen: Bird on a Wire’, de Tony Palmer, garantia de bona música, poesia i seducció en tots els sentits. Però el que s’augura com la joia de la corona és ‘Andrea Motis, la trompeta silenciosa’, de Ramon Tort, sobre la música d’aquesta artista que d’insultantment jove passa a ser, de cada cop, insultantment talentosa. I prou.

Una colla de pallassos

El comentari, naturalment, no és despectiu sinó una floreta: el circ, el burlesc i les arts de carrer també tindran un lloc preeminent en el cicle, i trobarà els seus millors exemples en propostes com els ganivets i destrals de ‘Davaiii’, de Sasha Agranov i Pablo Domichovsky, ‘Cafuné’, un espectacle absolutament intraduïble i estimulant de la companyia Du’K’tO, o bé ’Kabarete’, un recorregut pel passat mític del music hall i del cabaret al Paral·lel barceloní.

Els petits, al Cineclub

Són tres les propostes que ompliran de cinema per a totes les edats les sales de Barcelona aquesta tardor i hivern: ‘El meu veí Totoro’, de Hayao Miyazaki, una autèntica màquina de robar cors a petits i grans, ‘Ernest & Celestine, contes d’hivern’, de J. Cheng i J. C. Roger, una meravella animal sorgida dels llibres de Gabrielle Vincent, i ‘Pànic a la granja’, de Stéphane Aubier i Vincent Patar, al voltant de les aventures d’Indi, Cowboy i Cavall.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat