llibreters
© Iván Moreno
© Iván Moreno

Les recomanacions dels llibreters per Sant Jordi 2018

Els llibreters que hi ha darrere de La Central, Taifa, La Calders, Laie i La Carbonera ens han fet una tria de llibres per aquest Sant Jordi.

Andreu Gomila
Publicitat

Anar a la llibreria és tota una experiència. Olor de tinta, gent encuriosida, taulells atapeïts de llibres i, no falla, llibreters sempre atents i disposats a ser els millors consellers entre les muntanyes de llibres. Sant Jordi és el dia que més llibres es venen i el que menys possibilitats tens d'accedir a les sàvies paraules d'un llibreter.

A Time Out t'avancem les recomanacions de cinc llibreries perquè no et perdis en un mar de títols i tinguis temps de gaudir de les propostes culturals que ofereix la ciutat, comprar roses a les floristeries o fer-te una foto amb els balcons florits de la Casa Batlló.

01. Permagel

Eva Baltasar havia publicat una quinzena de títols de poesia però és amb aquesta primera novel·la, naturalíssima, psicològica, retorçada i deliciosament lèsbica, que sona per tot arreu. Una de les revelacions de l’any! Club Editor. 192 pàg. 16,50 €.

* Recomanat per La Calders, La Central i La Carbonera

02. Ciutat Princesa

La filòsofa Marina Garcés signa aquest assaig-crònica on explica diversos fets polítics que van tenir lloc entre l’octubre del 1996 i l’octubre del 2017, des del desallotjament del Cine Princesa a Barcelona fins al referèndum de l’1 d’octubre, i analitza què hem après en tot aquest temps. També parla del paper d’Europa, de feminisme, del seu compromís polític i de la marca Barcelona. Marina Garcés. Galaxia Gutenberg. 256 pàg.

* Recomanat per La Central i Taifa

 

Publicitat

03. El fill del corrector / Arre, arre, corrector

Un text d'Adrià Pujol sobre el seu pare, Pla i les litúrgies de la literatura catalana, va transformant-se en la versió de Rubén Martín Giráldez —i les invasives notes a peu de plana dels dos autors enfrontats— en una al·legoria de l'apropiació que la traducció implica. Adrià Pujol i Rubén Martin. Hurtado y Ortega. 208 pàg.

*Recomanat per La Calders i La Central

04. El dia que va morir Marilyn

Publicada el 1969, 'El dia que va morir Marylin' va ser considerada per la crítica com una gran revelació i un manifest generacional inestimable, i va rebre el Premi Crítica Serra d’Or. Narra la vida barcelonina de dos nois que el 1962 tenien vint anys i, com en un retaule, hi van passant els seus records d’infantesa i adolescència –el cinema, els tebeos, l’educació religiosa–enfrontats als records dels seus pares
sobre la Barcelona dels anys trenta i la Guerra Civil. Terenci Moix. Edicions 62. 432 pàg.

* Recomanat per La Calders

Publicitat

05. Ordesa

És la crònica d'un abandonament o potser d'un desemparament profund, el del narrador d'aquesta història i que podria ser de la classe mitjana-baixa espanyola en les últimes dècades del segle XX i primeres del segle XXI. Una narració que recorda que som èssers vulnerables i de la necessitat d'aixecar-nos i seguir endavant quan res sembla fer-ho possible. Manuel Vilas. Alfaguara. 392 pàg.

* Recomanat per La Central

06. El nebot de Wittgenstein

Un llibre sobre l’amistat. Bernhard hi explica la relació que durant molts anys va establir amb Paul Wittgenstein, nebot del famós filòsof Ludwig Wittgenstein. El llibre el protagonitzen, doncs, la veu narradora, amb les seves digressions i marrades habituals, i Paul Wittgenstein, un personatge imprevisible, melòman empedreït i amb una visió del món tan ingènua com lúcida. Thomas Bernhard. Flaneur. 120 pàg.

* Recomanat per Taifa

Publicitat

07. L'ordre del dia

En aquesta novel·la Éric Vuillard narra a través de diversos episodis desconeguts el que realment va passar just abans de l’annexió d’Àustria. Un relat magistral que situa el lector com el principal intèrpret de la història.

Éric Vuillard. Edicions 62. 144 pàg.

* Recomanat per Laie

08. Diaris

Molt més que el registre intermitent de la vida íntima d’una escriptora: ens revelen una personalitat aguda, observadora i autocrític. En aquestes notes personals d’una narradora excepcional, que van ser compilades i publicades pòstumament, s’hi llegeix la passió per viure i per escriure, malgrat la malaltia que l’anava minant. Tot plegat ens mostra una escriptora exigent i una personalitat poc convencional per a l’època.

Katherine Mansfield. L'Avenç. 248 pàg.

* Recomanat per Taifa

Publicitat

09. Contes de bona nit per a nenes rebels.

Científiques, astronautes, aixecadores de pesos, jutgesses, xefs... Cent exemples de determinació i audàcia per a les grans somiadores. Perquè totes les nenes haurien de créixer sabent que poden ser tot allò que vulguin serElena Favilli i Francesca Cavallo. Estrella Polar. 224 pàg.

* Recomanat per La Carbonera

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat