L’Eurovisió de la filosofia arriba al Teatre Lliure!

El 6 i 7 de febrer, el Lliure de Montjuïc acollirà el concurs europeu de la cançó filosòfica amb Sílvia Abril i Massimo Furlan com a mestres de cerimònia. Dues jornades de batalla i reflexió poètica!
Concours Européen de la Chanson Philosophique
Foto: Concours Européen de la Chanson PhilosophiqueConcours Européen de la Chanson Philosophique
Time Out en col·laboració amb Teatre Lliure
Publicitat

Creieu que l’humor, la música i la filosofia poden anar de la mà? El Teatre Lliure ens vol demostrar que sí. Els dies 6 i 7 de febrer es vestirà de gala per celebrar el ‘Concours européen de la chanson philosophique’, un projecte teatral creat per l’artista Massimo Furlan i la dramaturga Claire de Ribaupierre, la companyia suïssa Número23Prod i el Thêàtre Vidy-Lausanne. El tàndem artístic, que pedala conjuntament des del 2003 per crear espectacles atrevits i originals, ha ideat un festival d’Eurovisió molt peculiar. Aquesta vegada la inspiració l'ha donada el tradicional concurs musical ‘Eurovisión’, que forma part de la cultura popular de tants europeus, per crear un festival musical sobre filosofia: onze pensadors contemporanis de diferents països com Santiago Alba Rico, José Bragança de Miranda o Michela Marzano, presentaran les seves cançons posant l’intel·lecte com a element protagonista. D’aquesta manera, es llançarà al públic un missatge crític per qüestionar-se la identitat nacional i els discursos populistes tan presents en les nostres societats. I tot això, amb l’humor i l’entreteniment com a fil conductor de l’espectacle, amb presentadors i músics de luxe. Us ho expliquem!

Música i pensament, plaers compartits

Alemanya, Bèlgica (FR i NL), França, Espanya, Itàlia, Portugal, Eslovènia, Noruega, Lituània i Suïssa. Aquests seran els deu països presents a l’escenari del Teatre Lliure durant el concurs. Cada cançó serà interpretada en la llengua pròpia del filòsof (i subtitulada en català) per Dominique Hunziker i Davide De Vita com a cantants, François Cunnet al teclat, Arno Cuendet a la guitarra, Mimmo Pisino al baix i Hugo Dordor a la bateria. Un joc de sonoritat i paraules en cada melodia que ens farà gaudir de la música i el pensament a parts iguals. I si no en teniu prou, podeu fer-vos amb el llibre de les onze cançons filosòfiques per aprofundir en les lletres i els pensaments que plasmen cada una d’elles. 

Presentadors i jurats de luxe

La presència de Sílvia Abril dalt l’escenari presentant el festival ens farà vibrar i petar de riure de principi a final. El seu humor es combinarà amb la presència de l’artista Massimo Furlan, que ens reconduirà cap a la reflexió i farà de pont entre l'entreteniment i el pensament. Al mateix temps, podreu gaudir d’un jurat local que no deixa gens indiferent. Figures com Antonio Baños, Dolors Bramon, Bel Olid, Albert Lladó o Marina Garcés seran els encarregats de puntuar cada una de les cançons i pensaments dels onze filòsofs contemporanis corresponents en una escala de l’1 al 10. Una tasca gens fàcil que qüestiona si un pensament pot ser avaluable o no.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat