L'Hospitalet us para la taula amb la ruta foodie 'A la tardor, Platillos!'

Del 4 al 28 de novembre, establiments de diversos barris de la ciutat veïna se sumen a la ruta gastronòmica i oferiran receptes especials a només 4 euros. És hora de descobrir L'Hospitalet des del paladar!
Empanada argentina
Foto: Ajuntament de L'Hospitalet | El BrotEmpanada argentina
Time Out en col·laboració amb l'Ajuntament de L'Hospitalet
Publicitat

Quan arriba el fred, se'ns obre la gana i les ganes de tastar plats en caliu. És l'època en què els carrers es vesteixen de taronges i marrons i els dies en què ens ve de gust retrobar-nos amb amics per entaular-nos. És per això que arriba la setena edició de 'A la tardor, Platillos!': una ruta gastronòmica on 19 establiments de L'Hospitalet, entre ells, bars, restaurants, hotels i cocteleries, oferiran propostes especials a només 4 euros. A més de cocteleria, com proposa el Mizuwari, els restauradors també oferiran propostes amb productes de proximitat i opcions per a al·lèrgics i vegans.
La iniciativa forma part de l'Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social i un dels seus objectius és promocionar i demostrar que a L'Hospitalet hi ha gastronomia de qualitat i que els seus establiments són un 'must' en l'agenda de qualsevol 'foodie'.
Devoreu i feu totes les fotos que vulgueu, però no us oblideu de votar! I és que els establiments competiran per emportar-se diferents guardons: el Platillo de L'Hospitalet, atorgat per votació popular, i els premis al Platillo més saborós, el Platillo més creatiu i el Platillo de millor qualitat gastronòmica, que seran decidits per un jurat degustador format pel Centre de Formació d'Hostaleria, Turisme, el Gremi d'Hostaleria i alimentació, i el blog de l'Hospitalet Gastronòmic.
Entre tots aquells que voteu, sortejaran diferents premis d'allò més 'top': una nit d'hotel i esmorzar per a 2 persones a l'Hotel Madanis, i una caixa variada de 12 cerveses artesanes, visita i tast a la fàbrica de Tibidabo Brewing per a dues persones i dues samarretes; i dos menú degustació per a 2 persones al Restaurant del Centre de Formació d'Hostaleria de L'Hospitalet.
Preparats per decidir, 'foodies'? Consulteu el mapa on s'ubiquen tots els establiments participants i seguiu llegint, perquè us donem 4 pistes per ajudar-vos a traçar la vostra ruta gastronòmica per L'Hospitalet!

1. De la terra

Productes locals i ben verds? L'Hospitalet diu que sí!
A 25 Roselles podreu tastar una carxofa confitada amb un vel de peus de porc i una vinagreta de mel de Mòdena i festucs. Deliciosa com la de la foto!
A Caracas 2 us esperen amb una oferta de flor de moniato i tòfona en filet ibèric amb crema de moniato i base de ceba cruixent i toc de fruits vermells. Un plat que, sens dubte, fa tardor.
Si preferiu alguna cosa més suau, tasteu el cremós de patata amb bolets de temporada i cruixent violeta de l'Escola- Restaurant El Repatidor Llindar-Tragaluz. O uns nachos de proximitat com el que us tenen preparat a Radikaltotopos de blat, carn eco a l'Argentina cuita a foc lent 4 hores, amb ceba, tomàquets secs, chimichurri. Guacamole, salsa cheddar, iogurt cassolpico de gallo marinat en cítrics, amb verdures del Parc Agrari, reducció dolça de pulled pork i un toc de chia.

2. Amb gust a mar

La combinació de peix i fogons pot ser tota una barbaritat culinària... una explosió de sabors! És per això que alguns establiments han optat pel mar com a protagonista de les seves propostes.
És el cas de La Flama, que us servirà uns escalopins de bacallà a la romana amb salsa de guacamoles i petxines. O el restaurant Muxia del centre, a l'avinguda Carrilet, 302, on tastareu calamar de platja farcit de botifarra negra, ceba caramel·litzada i formatge de cabra amb un toc de salsa americana.
I si en voleu assaborir una altra versió, igual de bona, aneu al Tast i vins! Us hi esperen amb calamarsets farcits de carn amb musclo.

3. Paradís carnívor

Aquells a qui la carn els torna bojos sempre ho tenen ben fàcil per trobar un bon lloc on saciar la seva set. I amb el que us proposen els restaurants que participen en la ruta us assegurem que sumareu sis llocs més en la vostra llista més carnívora.
No us podreu resistir al braó cuinat a baixa temperatura al seu suc amb crema de préssec de la Bodega Salan o a l'empanada argentina farcida de carn tallada a ganivet d'El Brot.
A El Racó de la Jaivel us esperen amb una altra temptació: el melós de porc amb parmentier i salsa tèbia de figues. Un toc dolç que us al·lucinarà!
Si busqueu un toc picant, l'arepa muntada de vacío a la brasa amb salsa criolla de Gauchito's Grill us deixarà amb ganes de més i més sabor. Així com l'impressionant timbal de parmentier de patata amb filet ibèric, formatge de cabra gratinat amb reducció de Pedro Ximénez de La Medusa de l'Hotel Madanis. Un plat que no deixa indiferent!
Al Tibidabo Brewing no es queden enrere: us proposen unes delicioses salsitxes de porc amb un toc especial de cervesa acompanyada de pa i Chucrute.

4. Clàssics que mai fallen

Són aquells plats que mengem des de petits i que són sempre benvinguts perquè no ens en cansarem mai!
Com l'estofat de gall d'indi amb bolets la crema d'orujo que us proposen a El Cau del Vermut del centre, a la plaça Mare de Déu de Montserrat, 3, i al del carrer Santa Eulàlia, 7.
O un altre clàssic que estem desitjant tastar aquest Nadal: un caneló de pollastre amb ceba caramel·litzada i formatge de cabra com el que han preparat a La Paradeta.
Si voleu fer un salt a la infància, segur que us encantarà tastar la mandonguilla amb pa torrat, mozzarella, tomàquet xerri i amb salsa de tomàquet amb espanyola que suggereixen al restaurant Muxia.
I si voleu recordar aquells àpats en què quedàveu més que tips, no us perdeu els callos a la madrilenya que preparen a la Vermuteria Momo. Quina delícia!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat