Podcast
ShutterstockPodcast
Shutterstock

15 podcasts fets a Barcelona que has d'escoltar

Els millors podcasts que es fan a Barcelona per estar al dia de futbol, llibres, música, política, sèries... O simplement pixar-se de riure

Publicitat

Són tot un fenomen. Cada vegada n'hi ha més i millors. El talent barceloní també s'hi ha sumat a la febre dels podcasts i ens n'ofereix dels temes més diversos i per a tots els públics: per als futbolers, per a la canalla amb ganes de ballar, per a adolescents inquiets, per als aficionats als misteris, per als que s'exciten amb la política internacional... Acostumen a ser peces radiofòniques més o menys curtes perfectes per parar-hi l'orella quan estàs tranquil a casa, però també quan fas esport o passeges per la ciutat. N'hi ha per donar i vendre, però nosaltres només us hem escollit les millors perquè us deixeu seduir a cau d'orella.

NO T'HO PERDIS: Les millors propostes culturals per seguir en 'streaming'

1. La Cullerada

És el podcast gastronòmic de Time Out! Fins ara compartíem amb vosaltres els nostres restaurants i bars favorits a la revista, a la web, a les xarxes... Però ara tenim a l'Andrea Gumes ('Tardeo', 'Ciberlocutorio') i a l'Andreu Juanola ('La sotana') presentant aquest programa dedicat a tot el que hi ha al voltant de les taules, les barres i els fogons. Un espai ple de recomanacions per menjar per la ciutat, dels secrets culinaris dels millors xefs i de consells de la Marta Clot per escollir un bon vi, sense que us faci mal la butxaca. Ah, i el millor de tot? Descobrir fílies i fòbies gastronòmiques de la gent que admires. Per exemple, sabíeu que Jordi Basté es mor de ganes de tastar les llengües d'ànec?

2. El bloque

És la versió radiofònica d’'El bloque', l’exitós programa de YouTube que va ser pioner a l’hora d’analitzar i parlar sobre l’escena urbana a Espanya. Presentat per Alicia Álvarez i Madjody, el podcast continua radiografiant amb encert la música i la cultura feta des dels marges.

A Radio Primavera Sound, Ivoox, Spotify

Publicitat

3. Gent de merda

“És com si haguessis convidat les teves amigues a dinar a casa i jo estigués escoltant la conversa des d’una altra habitació”. Aquesta és la descripció de la mare d’una de les components de Gent de merda. La Clàudia Rius, la Paula Carreras, la Rita Roig i l’Ofèlia Carbonell es conjuren a aquest podcast-conversa-de-bar per parlar sobre tots els temes que interessen a quatre noies de 22 a 25 anys. 

A SpotifyIvoox i Youtube

4. Això Rai

"Un espai on les birres que fas al bar també són política", el pòdcast de l'Eulàlia, la Berta i l'Alba tracta temes des de les noves masculinitats fins a TikTok, passant per la pagesia a Catalunya. Les tres joves contribueixen a crear un espai polititzat amb convidats i convidades que tenen molt a dir. Un pòdcast entretingut, amb una mirada jove, en català i per a tothom.

A Spotify

Publicitat

5. Dentro

Descobreix les pors, les preocupacions i els secrets de les persones que admires. En aquest podcast, Alba Riera i Iñaki Mur parlen amb gent que es dedica a la música, el teatre, l’art o la televisió per mostrar-nos el ‘backstage’ del món cultural, on els mites i l’eròtica del poder ens impedeixen veure que, al cap i a la fi, el sector de la cultura també està ple de persones normals i corrents.

A Radio Primavera Sound i a Spotify

6. Les coses fonamentals

Si t’interessa la literatura, pots recuperar el podcast dirigit per la llibretera i crítica literària Marina Porras i codirigit per l’escriptor Abel Cutillas. Sempre ben acompanyats, el programa fa crítica cultural en català. Des de l’anàlisi de l’univers de Faulkner fins a l’obra de Marcel Proust i la narrativa contemporània d’Irene Solà.

A Ivoox

Publicitat

7. La sotana

'La sotana' és un programa que no és per a tothom (sobretot, per a les grans cadenes). Acomiadats de mitjans com la Cadena Ser i Betevé, els seus responsables ara han decidit fer la seva a través del seu Patreon. Aquí es parla de l’actualitat blaugrana amb humor i sense filtre. No hi esperis rigor ni clàssica actualitat esportiva. De fet, això és el millor.

A Patreon

8. Ciberlocutorio

“Tot allò que és important es troba a internet, i si no hi és, no ens importa”. Partint d’aquest pretext sentenciós, Anna Pacheco i Andrea Gumes parlen de les seves fòbies i obsessions. Des d’amors oblidats i grups de whatsapp fins a l’anàlisi de cançons o tuits virals, el Ciberlocutorio és un podcast que equival a una hora de teràpia o un sopar amb les amigues (que si fa no fa, venen a ser la mateixa cosa). 

A Radio Primavera Sound i Spotify

Publicitat

9. Crims Carles Porta

Sí, abans de la sèrie a TV3, hi havia els podcasts! De fet, hi ha qui es resisteix a la pantalla i prefereix que el suspens de les històries de crims catalans els arribin només a través de la veu de Carles Porta. Tot i que no és estrictament un podcast –és un programa de Catalunya Ràdio–, té una capacitat enorme de mantenir els oients enganxats durant hores i és atemporal.

A CCMA i a IVOOX

10. L’avió a Lisboa

El conductor del podcast, Víctor Puig, sempre ha viscut la política de forma intensa i implicada. També és consumidor de programes sobre afers internacionals en anglès. Per això ha decidit fer el mateix en català. Es toquen temes a fons amb analistes experts. Els oients diuen que són 20 minuts molt ben invertits.

A Ivoox i Spotify

Publicitat

11. Llepafils

El primer podcast de moda en català. I de km 0! Com podem fer que el nostre armari sigui més sostenible? Quines modes vam seguir i ara ens provoquen vergonya aliena? Reich Roca (youtuber sobre moda i costura al Canal Malaia) i Núria Torralba trenquen tòpics sobre la moda i ens ensenyen com aquesta disciplina no té res de superficial. A més, entrevisten persones conegudes pel seu estil, com Marc Giró, o professionals de l’estilisme com Marta Pontnou. 

A Spotify i Youtube

12. Freaks and bits

Diuen que tot va començar amb la crisi dels 30 d’un d’ells. L’un va enganyar l’altre, i així és com els quatre es van posar d’acord per parlar de les seves fílies, és a dir, de videojocs, pel·lis i sèries. Graven des d’una casa i, tot i que ells són una mica friquis, diuen que no cal ser-ho per gaudir del podcast. Són propers i sempre amb humor.

A Ivoox i Podtail

Publicitat

13. Marea nocturna

Els periodistes culturals Desirée de Fez, Jordi Sánchez-Navarro, Xavi Sánchez Pols i Àngel Sala dediquen una hora sencera a parlar de cinema fantàstic i de terror a un 'radioshow' que podràs escoltar i veure (quan ens deixin!) als estudis de Radio Primavera Sound.

A Radio Primavera Sound, Ivoox i Spotify

14. coses modernes

L’Elena, l’Olímpia i la Bruna són apassionades de l’art, l’arquitectura i, com diuen elles picant-li l’ullet a Antònia Font, de les coses modernes en general. Van començar el programa en ple confinament, i ara ja acumulen més de 30 capítols referenciant a Gaudí, LeCorbusier o Peggy Guggenheim, entre d’altres. Barrejant-ho tot amb temes de conversa quotidians, les tres joves aconsegueixen que la cultura sigui entretinguda i accessible per a tothom.

A Spotify

Publicitat

15. Radio Minimúsica

El Víctor Velasco i la Núria Muntaner et fan aquesta proposta per a tota la família. Un repàs per la música moderna passant per Pulp i los Ramones. Hi ha un capítol dedicat a l’ukelele i Candela y los Supremos, un grup d’indie format per uns pares i la seva filla. Si tens fills amb inquietuds musicals, n’acabaran enamorats.

A Radio Primavera Sound i Spotify

16. Adolescents Icat

“Fem ràdio? O fem tele?”, es pregunta la Juliana Canet, una de les moltes veus del programa, que també té canal de YouTube. “Intentem fer una cosa entretinguda que arribi a tothom, no només als adolescents”. L’equip té entre 18 i 30 anys, així que el to i els formats s’allunyen dels programes tradicionals. I quina sort.

A CCMA

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat