Missatges de Veu
© Oriol Malet
© Oriol Malet

Missatges de veu sí o no? Fight!

Enregistrem la polèmica que omple la nostra bústia de WhatsApp

Publicitat

Arguments a favor i en contra dels missatges de veu de WhatsApp. Eina carregada de possibilitats o afegitó sense valor? Útil per comunicar o més aviat es tracta d'una eina desaprofitada més?

A favor!

Evitareu malentesos

Trenco una llança a favor dels missatges de veu, sense manies. D’entrada, per raons semiòtiques, perquè tenen so i entonació i redueixen el marge d’error entre emissor i receptor de manera considerable. I és que, per asèptic i benintencionat que vulgui ser un missatge, prefereixo sentir com respiren a l’altra banda. Amb la nota de veu parles alt i clar, la resposta no és immediata i tens temps per meditar la rèplica.

I l’altra raó per creure aferrissadament en aquesta forma de comunicació lliga amb el creixement personal i els dots per a l’oratòria. Em flipen les elucubracions ben articulades i llargues d’amics de vint anys i escaig; ho fan per estalviar-se d’escriure, sí, però no deixa de ser una eina per endreçar i transmetre bé els pensaments.

Més arguments? Feu la prova de deixar a mitges una conversa sobre qüestions filosòfiques i matemàtiques. No mates el neguit amb un missatge de text (obligaria a filar prim i es perdrien matisos) sinó que cal un missatge de veu, no hi ha discussió possible. -Eugènia Sendra

En contra!

No amb el meu temps

Paradoxalment, en l’era de la hiperconnexió cada vegada ens comuniquem pitjor. La quantitat no sempre és qualitat, és evident, i les presses no ajuden a pair l’ingent volum de 'fast-messages'. Al centre de l’huracà, WhatsApp, que ens controla amb la gelosia maníaca del doble check, que desemmascara amb traïdoria l’última hora de connexió d’una matinada de farra. La nostra vida mai no havia estat tan orwel·liana com ara, i els missatges de veu són el cop de gràcia.

El problema mai no és la tecnologia, sinó l’ús que en fem. Comptat i debatut, els missatges de veu acostumen a enregistrar a la perfecció una societat egòlatra i insubstancial, que no en té prou d’escriure amb faltes i 'iconejar' fins al paroxisme, sinó que ara també es creu amb el dret de segrestar la teva orella durant cinc minuts per farcir de detalls superficials una informació que cabria en un tuit.

A risc de quedar com l’avi rondinaire, m’hi nego! Prou de monòlegs, si tenim ganes de parlar, per què no truquem i ens comuniquem de veritat? -Manuel Pérez
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat