5 motius per gaudir amb la família de les activitats d'Arqueonadal

El Museu d’Arqueologia de Catalunya us convida a celebrar l’època més màgica de l’any amb activitats que giraran al voltant de l’arqueologia i de la tradició. Si no teniu plans per aquestes festes, aquí us donem raons per apuntar-vos-hi!
Arqueonadal
Foto: Imanol OIveira
Time Out en col·laboració amb Museu d’Arqueologia de Catalunya
Publicitat

Jocs, experimentació, música, gastronomia, història i ciència: tot, banyat amb tocs nadalencs que fan que el final d’any sigui d’allò més festiu, entretingut i interessant. Aquest és el còctel d’experiències que el Museu d’Arqueologia de Catalunya ha preparat per les festes d’enguany. Com ja és tradició, per acomiadar el 2022 i donar la benvinguda al 2023, ens presenta l’Arqueonadal: la programació d’activitats més nadalenca. Tant si sou de tastar, cantar i ballar com d’explorar i crear amb les mans, entre les experiències que hi ha programades en aquesta nova edició de l’Arqueonadal trobareu una que us farà gaudir de valent del museu, el camp de l’arqueologia i Nadal. Continueu llegint i descobriu molt més de tot el que us hi espera; us donem 5 motius que us convenceran per acostar-vos al Museu de l’Arqueologia de Catalunya i viure un Nadal diferent.

1. Us posareu creatius amb els tallers

Si teniu canalla que sempre utilitza les seves mans per crear, deixar volar la seva imaginació i sorprendre-us amb la seva creativitat, aquests dos tallers són ideals. El 27 de desembre podreu gaudir de ‘Quin luxe de mosaic!’: elaborareu un petit mosaic sobre una base de fusta que us podreu endur a casa. Abans, però, descobrireu la producció d’aquest art durant l’època romana i la inspiració que els artistes rebien de les seves muses.
El 28 de desembre, canviareu el mosaic pel vidre! Us explicaran la història del vidre, com es crea, amb quins materials i la tècnica del vitrall i les seves aplicacions decoratives. Per acabar, pintareu un marc de fotos a la manera d’un vitrall.
Ambdós tallers seran a les 11 i a les 12 h, amb una durada d’una hora i a un preu de 6 euros que inclou l’entrada al museu. Podeu inscriure-us en aquesta web!

2. Maridareu contes i cuina

Que els més petits aprenguin les tradicions que més ens representen: tant aquelles que s’expressen a través de la literatura i els contes com aquelles ben sabroses que trobem en la nostra gastronomia. El 29 de desembre a les 11.30 h podreu gaudir d’Escudella de contes de Nadal: una sessió de contes nadalencs en què aprendreu per què el rei blanc té la barba tan blanca, descobrireu d’on ve la tradició de guarnir les cases amb detalls bonics i sovint lluents i seguireu les peripècies d’un pastor que es va convertir en el primer caganer. A més, tots junts podreu preparar una deliciosa escudella de Nadal i sabreu a qui se li va acudir fer la famosa “pilota”. Inscriviu-vos en aquesta activitat gratuïta que ve inclosa amb l’entrada al museu.

3. Quedareu atrapats en una història fascinant

Com teniu les tardes de desembre? Al museu, molt ocupades! Cada tarda d’aquest mes i a un preu de 6 euros, amb entrada al museu inclosa, us convida a participar en ‘Història submergida. L’escape room’: una experiència única per viure el museu en què l’audioguia, el misteri i l’emoció d’un escape room es donen de la mà per fer-vos viure una estona d’allò més entretinguda. Amb el nom ‘El Sant Grial dels naufragis’, aquesta activitat ideal per a adults i canalla a partir de 12 anys us presentarà el detectiu privat i historiador Mark Guide. Necessita la vostra ajuda! Haureu de resoldre enigmes, respondre preguntes i superar proves per tal de trobar uns tresors d’allò més valuosos i que volen ser venuts al mercat negre. Inscriviu-vos a aquesta aventura i aprofiteu l’oportunitat per explorar a través del joc les sales del museu i trobeu pistes entre les més de 200 peces que conformen l’exposició ‘Naufragis’.

4. Gaudireu de visites amb molta personalitat

Si voleu conèixer el museu d’una manera diferent, res millor que una visita guiada… i temàtica! Cada diumenge a les 12.30 h, excepte el 25 de desembre, podreu gaudir d’una visita guiada per l’exposició ‘Naufragis’, inclosa en el preu de l’entrada, però imprescindible fer-ne reserva prèvia. I és que el mar Mediterrani ha estat al llarg de la història el gran nexe d’unió entre els pobles que l’envolten: una relació que ha anat deixant nombroses mostres de l’activitat humana en forma no només de vaixells enfonsats sinó també de fondejadors, ports i fins i tot hàbitats.
El dissabte 17 de desembre a les 11 h, si us acosteu al museu, trobareu una visita temàtica de la mà de la Núria Rosselló, també inclosa en el preu de l’entrada del museu. Es tracta de ‘5.000 anys presumint’ i descobrireu el culte a la bellesa que va néixer quasi juntament amb la humanitat. No teniu curiositat per veure els trucs que van utilitzar els nostres avantpassats per presumir?
El diumenge 18 de desembre a les 10.30 h i a un preu de 6 euros (que inclou entrada al museu), podeu gaudir de ‘Com va començar?’: una visita dinamitzada per gaudir en família, un viatge per conèixer la vida dels nostres avantpassats i avantpassades i les estratègies d’adaptació a l’entorn natural que van fer servir per sobreviure.
Totes les activitats requereixen reserva prèvia: apunteu-vos-hi aquí!

5. Cantareu nadales tradicionals i modernes

De quin tipus sou: d’aquelles de tota la vida com ‘El 25 de desembre’ o de més modernes com ‘Last Christmas’ de Wham? Sigui quin sigui el vostre estil de nadala, Ol’green les tocarà totes! El grup musical barceloní oferirà un concert gratuït el 21 de desembre a les 19.30 h en què repassaran un repertori carregat de màgia i Nadal. I no només això, també faran sonar melodies imprescindibles del gospel i altres temes que ens conviden a viure aquesta època de l’any a través de la millor versió de nosaltres mateixos, com ‘Paraules d’amor’ de Joan Manel Serrat. Trobeu més informació i reserva d’entrades gratuïtes en aquesta web.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat