3 motius per no perdre's l'Especial Música Electrònica que Moritz presenta al Festival In-Edit 2021

Del 28 d'octubre al 7 de novembre el festival de documentals presentarà 6 produccions que us faran vibrar no només amb la seva música electrònica, també amb les seves històries
Delia Derbyshire: The Myths and the Legendary Tapes
Foto: Caroline CatzDelia Derbyshire: The Myths and the Legendary Tapes
Time Out en col·laboració amb Moritz
Publicitat

Si sou d'aquells que no es conformen a ballar, escoltar o tocar música sinó que ho voleu saber tot dels artistes, bandes i DJs que us acompanyen tant a viatges en tren fins a les pistes més embogides, aquesta secció de l'In-Edit és per a vosaltres. Podreu endinsar-vos en l'univers de Laurent Garnier, ballar al ritme de les pioneres DJs més revolucionàries i visualitzar el masclisme en l'escena techno. 
El Festival In-Edit ja fa anys que se celebra en molts països d'arreu del món, però sempre ha estat un esdeveniment molt lligat a la nostra ciutat. Un tret que comparteix amb Moritz, que aquest any presenta al festival una nova secció dedicada a la música electrònica, un estil que ha definit Barcelona en els últims anys. Techno i Moritz, un tàndem barceloní fantàstic!
La nova edició del festival tindrà lloc a diversos espais de la ciutat del 28 d'octubre al 7 de novembre, i dins d'aquesta secció Especial Música Electrònica de Moritz podreu veure sis produccions d'allò més vibrants. Tant si sou fans de la música electrònica com si us esteu iniciant, no us ho podeu perdre. I si encara no ho teniu clar, us en donem tres motius perquè la visqueu al màxim dins el festival!

1. Anireu de concerts amb DJs

Les discoteques ja estan obertes, però el que us proposa l'In-Edit és molt més que una nit de festa. A la programació de Moritz sobre música electrònica trobareu dos documentals que aprofundeixen en la vida de dos DJs ben tops. Un és 'A Symphony of NoiseMatthew Herbert's Revolution': un viatge sensorial i carregat d'humor per la ment del DJ, productor i compositor britànic Matthew Herbert, de sons innovadors i un rerefons polític molt interessant. I l'altre és 'Laurent GarnierOff The Record': la història del padrí de la música techno-house, gran referent de l'última revolució musical dels vuitanta fins a l'actualitat.

2. Descobrireu dones revolucionàries

Malauradament, hi ha noms que no reben la llum que es mereixen i és per això que el Festival In-Edit els ha donat un lloc on brillin i enlluernin.
És el cas de Delia Derbyshire, una matemàtica i compositora que als anys 60, des del laboratori radiofònic de la BBC, va revolucionar la sonoritat i l'electrònica amb el tema de la sèrie 'Doctor Who'. Podreu conèixer la seva història al documental 'Delia DerbyshireThe Myths and the Legendary Tapes'.
Una altra història que cal conèixer és la de 'Sisters with Transistors': un homenatge a les pioneres electròniques que van portar els seus sons a les discoteques dels anys 70.
I tampoc hi faltarà 'Underplayed': un documental que treu de l'ombra les cinc dones que es van colar en el Top 100 dels millors DJs d'electrònica del 2019. Ens parlaran de desigualtats, lluites i preguntes ben recurrents.

3. Anireu més enllà de la música

Això és el que van fer COUM Transmissions i això és el que retrata 'Other, Like Me: The Oral History of COUM Transmissions and Throbbing Gristle'.
En aquest documental, Genesis P-Orridge i Cosey Fanni Tutti ens explicaran les anècdotes més surrealistes d'aquesta formació anglesa de performance i de la subseqüent banda Throbbing Gristle, que va ser impulsora del gènere de música industrial, carregada de pornografia, violència, deshumanització i molta destrucció.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat