No us perdeu el Festival In Situ Catalunya!

Hem demanat a productors de tot Catalunya que ens portin el seu territori a Barcelona i ho farem amb un festival a Instagram al llarg de tres caps de setmana. Us ho expliquem!
Festival In Situ Catalunya
Time Out BarcelonaFestival In Situ Catalunya
Time Out en col·laboració amb Generalitat de Catalunya
Publicitat

Perquè ens agrada el producte de proximitat, perquè ens agrada menjar bé i conèixer de primera mà els productors d’allò que mengem i bevem i perquè ens agrada fer escapades gastronòmiques pel territori català, conèixer racons nous i compartir-los amb tots vosaltres... Per això, hem convidat a 63 negocis d’arreu de Catalunya a prendre les regnes del nostre perfil d’Instagram al llarg de tres caps de setmana i gaudir online del que fan i del lloc on són en una nova cita: el Festival In Situ Catalunya.

Serà al llarg de tres caps de setmana, de divendres a diumenge: 14, 15 i 16 de maig, 28, 29 i 30 de maig i 18, 19 i 20 de juny. I com ho farem? Doncs via Instagram, amb vídeos i directes on els productors ens ensenyaran què fan i on ho fan, ens parlaran del seu entorn, ens explicaran secrets del seu territori i ens donaran recomanacions per organitzar les nostres properes escapades d’una forma original, diferent i amb molt bon gust! Xefs, productors de vins, ramaders, pagesos, forners i artesans de tots els àmbits de l’alimentació ens obriran una finestra a casa seva i el seu entorn i ens deixaran entrar en el seu espai In Situ, des d’allà on vosaltres estigueu. A mida que cada data s’apropi, anirem ampliant la informació. No us en perdeu cap detall i, sobretot, gaudiu del Festival In Situ Catalunya!

18, 19 i 20 de juny

Divendres, 18 de juny

El primer dia de l'últim cap de setmana del festival començarà a Formatges Muntanyola del Bages. Hi tenen treballant gent amb capacitats especials i hi elaboren fins a 13 tipus de formatge amb 4 tipus de llet: de vaca, bufala, ovella i cabra.
Pujarem fins a La Selva per fer una parada dolça a la Pastisseria Castanyer Serra. En aquesta petita pastisseria d'Hostalric elaboren un munt de pastissos artesanals molt populars a la zona i amb un producte molt especial: els racons d'Hostalric, unes galetes típiques de la localitat que van crear perquè aquest en poble no tenien dolços típics. A les 12 h, des de l'Alt Camp, ens esperarà en directe l'Aran de Fruits de Gaià. De la seva mà tindrem el plaer de veure els seus camps d'avellanes i ametlles ecològiques i ens explicarà quines són les seves particularitats i com les tracten. El següent directe, a les 15 h, tocarà al parc de Collserola, a Can Calopa! L'Olivera és una cooperativa de treball i d'iniciativa social que elabora vins i olis ecològics a través d'un projecte d'economia social i solidària. Ens explicaran la història del projecte!
A la tarda viatjarem fins al Baix Camp per trobar-nos amb Ferran Cerro: un jove cuiner de Reus que ens ensenyarà el seu nou local a la plaça del Castell i ens cuinarà plats per llepar-nos els dits. Sort que ja haurem dinat!
Anirem cap a l'Alt Penedès per conèixer de ben a prop Melmelades Vinyet. Heu provat mai una melmelada de raïm? Aquí les fan ben bones i ens ensenyaran tots els secrets d'aquest producte del Penedès totalment ecològic.
I per últim baixarem fins a la Ribera d'Ebre per trobar-nos amb Ratafia Ca Roman. Podrem descobrir els secrets de la seva ratafia, la de Rasquera, que s'elabora des de fa més de 50 anys amb una recepta familiar. Fins i tot en farem un tast!

Dissabte, 19 de juny

Començarem el penúltim dia del festival al Tarragonès i en bona companyia: amb Blaumar Salou. Un hotel sostenible, familiar i amb unes vistes privilegiades al mar i a Salou.
Ens endinsarem fins a Les Garrigues per conèixer la Cooperativa Arbequina, d'un segle de vida i una de les productores de la DOP Oli de Les Garrigues.
I continuarem ben amunt, a l'Alt Empordà, per fer parada a Vaca de l'Albera. Allà, la Marta Carola, biòloga, fa onze anys que defensa el projecte de salvar aquesta raça autòctona catalana en perill d'extinció.
Baixarem, però només una mica, per fer una parada ben refrescant a Gelats Angelo, al Baix Empordà. De ben segur que ja els coneixeu perquè són ben famosos! Hi fan gelats naturals de màxima qualitat.
A les 12 h ens connectarem en directe amb el Gironès per descobrir Ca la Maria, un restaurant de cuina catalana moderna amb productes ecològics i de proximitat. I més tard, a les 15 h, farem connexió amb Osona perquè els d'Embotits Camprubí ens expliquin més d'aquest producte d'elaboració pròpia a la zona del Lluçanès, a Alpens, en un petit poble de 300 habitants, des de 1967.
Acabarem el dia al Baix Llobregat per descobrir un lloc que ens queda a prop: es tracta del CèNTRIC gastro i ens ensenyaran la seva cuina local, de temporada i slowfood.

Diumenge, 20 de juny

Que comenci l'últim dia d'aquest festival que celebra la terra!
Iniciarem la nostra ruta a Cabra Catalana per parlar sobre aquesta raça autòctona de les Terres de l'Ebre (des de temps ancestrals!).
Anirem cap a l'est per fer parada al El Pedró de Pals, al Baix Empordà. Un restaurant de cuina tradicional mediterrània amb una matèria primera que fa bavejar!
Continuarem baixant fins al Priorat, on coneixerem i explorarem el Celler El Lloar: en vida per cinc generacions i amb un paisatge verd i preciós.
Ens connectarem en directe amb el Montsià a les 11 h per conèixer l'Associació Catalana de Dones de la Mar: què les uneix? Quin és el seu paper? Què defensen? Ens ho explicaran tot!
Al Baix Ebre, el restaurant La Llotja ens esperarà per mostrar-nos alguns dels plats més 'top' de la seva carta. Pel seu nom, ja us podeu esperar que tindrem peix directament portat del port.
I acabarem el nostre recorregut a l'Anoia, on ens espera Somiatruites. Perquè no hi ha res millor que acabar amb una gastronomia que ha transformat la simplicitat de receptes tradicionals en autèntiques obres d'art (tant visuals com gustatives!).

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat