El Passeig de Gràcia, el carrer més luxós i comercial de Barcelona es converteix del 13 al 23 de març en el Passeig de Gourmets, el primer festival gastronòmic d'aquest cèntric carrer de la ciutat. Durant deu dies, l'avinguda i els seus carrers adjacents oferiran la popular ruta de platets, entrepans d'autor, pastisseria creativa, menús gourmet i experiències varies. Les propostes vindran de la mà dels dinou restaurants més destacats de la zona que participen en el festival, alguns amb estrelles Michelin.
Aquesta edició presenta algunes novetats:
Per una banda, s'hi sumen dues experiències més: el fenomen del vespreig, que presenta una fórmula única per a gaudir dels platets i entrepans acompanyats depatates xips, olives i dues begudes; i els sopars musicals, perquè degusteu totes les propostes gastronòmiques amenitzades amb soul, jazz i DJ Sets, entre d'altres.
D'altra banda, es consolida la pastisseria creativa. Catorze restaurants presenten diferents postres que per 8 € que faran la boca aigua de tots aquells que vulguin gaudir del costat més dolç de Passeig de Gràcia. Eclair de speculous amb topping de crumble de gerds i ametlla a mans de The Bistrot o la cúpula de xocolata amb pinya rostida en espècies i crema catalana d'El Nacional Barcelona es són alguns exemples.
Com cada any, la ruta de platets serà una de les propostes més buscades, perquè per 10 euros podreu tastar plats de 16 restaurants de la zona amb beguda inclosa. Alguns dels restaurants que oferiran els seus platets son el Somni Restaurant, The One Barcelona amb el Mar i muntanya de mandonguilles amb popets estofats i milfulls de patata, o el tataki de filet, ponzú i coriandre del Restaurante Solomillo. També s'hi oferiran menús degustació, amb diferents propostes de 13 restaurants que rondaran entre els 55 i els 70 euros i les experiències gourmet per aprendre dels xefs de Passeig de Gràcia sobre g
astrobotànica o com fer un steak tartar, entre d'altres activitats, com tastos i maridatges. Els entrepans d'Autor segueixen estant a l'ordre del dia, una activitat on 16 restaurants han presentat les seves versions dels entrepans, totes elles amb la possibilitat de servir-se amb pa sense gluten i, amb un preu variable des dels 14 fins als 20 euros.
Els restaurants participants són Hotel Casa Fuster, Restaurant Sintonia, MR PORTER STEAKHOUSE, BAR & LOUNGE, The Bistrot al Santa Eulalia, H10 Casa Mimosa, Somni Bar al The One Barcelona, El Bar del Majestic al Majestic Hotel & Spa Barcelona, SOLC al Majestic Hotel & Spa Barcelona, Restaurant Solomillo, Verbena Terrace al Monument Hotel, Jardín del Alma a l'Alma Barcelona, La Terrassa del Claris al Claris Hotel & Spa Barcelona, Os-Kuro al Claris Hotel & Spa Barcelona, LomoAlto & LomoBajo, El Nacional Barcelona, Blanc al Mandarin Oriental, Barcelona, Azimuth Rooftop Bar & Terrace a l'Almanac Barcelona, Virens Barcelona a l'Almanac Barcelona i Traca a ME Barcelona.
Totes les activitats, plats, horaris i preus es poden consultar a través de la pàgina web del festival.