Picasso i Picabia, cara a cara

La fundació Mapfre presenta ‘Picasso-Picabia. La pintura en qüestió’, una exposició que compara les obres dels dos artistes

Publicitat

Diferents arts en un mateix context? Sí, això és del que tracta l’exposició ‘Picasso-Picabia. La pintura en qüestió’ instal·lada fins al 13 de gener a la Casa Garriga Nogués. Aprofiteu aquesta oportunitat per veure una comparació mai feta anteriorment: l’encreuament artístic d’aquests dos artistes contemporanis. Si bé en un principi pensareu que els dos personatges són dues figures antagòniques a l’hora d’entendre l’art, al final de l’exposició veureu que van compartir molts punts en comú. Podeu aconseguir la vostra entrada aquí per 3 euros. I si voleu convertir-vos en tots uns experts, consulteu l’horari de les visites guiades!

Diàleg artístic

A l’exposició gaudireu de més de 150 obres, entre les quals trobareu pintures, dibuixos, gravats i documents d’arxiu com revistes, cartes o fotografies. Un recull de peces en forma de diàleg entre Picasso i Picabia que mostra la seva relació i trets que els uneixen com el seu vincle amb la ciutat de Barcelona, el seu desig per desafiar les convencions artístiques establertes i el repte d’”assassinar” la pintura per tal de rejovenir-la.

Al capdavant de l’art

Al llarg dels anys els dos artistes van compartir molts estils en comú, d’aquesta manera l’exposició s’ordena en nou seccions temàtiques que mostren la conversa artística que mantenen els dos artistes a través de les seves obres. Des del cubisme, el classicisme i el dadaisme fins a l’abstracció, el surrealisme i la tendència cap a l’objecte, ambdós artistes van tocar una gran varietat d’estils a mesura que l’art avançava i es posicionaren a l’avantguarda de les tendències artístiques.

Publicitat

Una ciutat en comú

Un nascut a Màlaga i l’altre nascut a París. Tot i les diferències natals, ambdós van anar a parar a una mateixa ciutat al llarg de la seva carrera artística: Barcelona. Picasso, traslladat a Barcelona amb només 13 anys, va iniciar la seva formació artística a La Llotja. Picabia, amb part de família espanyola, va mantenir sempre la seva relació amb aquesta i el 1917 es trasllada a Barcelona. Durant el temps que els dos artistes van compartir ciutat, van elaborar una sèrie d’obres amb molts trets en comú que serveixen per demostrar les seves influències mútues.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat