Piscina Municipal de Montjuïc
© Iván MorenoPiscina Municipal de Montjuïc
© Iván Moreno

Plans per l'agost 2015 a Barcelona

19 idees originals per viure l’agost a la ciutat com no ho havies fet mai. Llança-t’hi!

Publicitat

Et quedes aquest estiu a Barcelona? No envegis els companys que han marxat de vacances fora. Ara tens l'oportunitat de convertir-te en l'amo de la ciutat i fer coses diferents a la resta de l'any.

Barcelona xirucaire

Toca trepitjar fang. Voleu enfortir bessó i ja esteu suant la gota mercúria amb el vostre kit de barretes hiperproteiques. Rescateu el cançoner de l’esplai i calceu-vos les xiruques, que aquestes rutes fan pujada. La del cim del Turó del Putxet, des del carrer Pare Fidel Fita, són 181 metres de desnivell precedits per una penitència de 115 graons. Arribeu fins al mirador, que val la pena. I si continueu fins als jardins de can Sentmenat us quedaran les cames com la gamba de Mariscal.

Si, a banda de muscular, voleu emocions fortes, enfileu cap a aquella dimensió desconeguda rica en senglars que és Vallvidrera sense agafar el funicular. L’any 2011 Edgar Cantero hi va situar la seva novel·la de ciència ficció 'Vallvi', i des d’aleshores ningú no s’atreveix a pujar-hi sense un rosari a les mans. Llegiu-la com si fos una guia de viatges.

La tele no mola

En plena canícula la temptació d’abonar-se a la cultura del sofà i tele és alta. Et fas amb un carregament de brics de gaspatxo i un pastís gelat de La Sirena i així passes les vacances, amorrat al ventilador. Venceu la temptació! Aquest estiu, passeu el drama forner en un cine cilmatitzat. Recomanacions? El 7 d’agost es reestrena 'Las vacaciones del señor Hulot', el clàssic de Jacques Tati. El 14, 'Mala sang' de Leos Carax. Però el més divertit és el que passa el dia 29 al Club Esportiu Mediterrani: una projecció d’'Una nit al museu 3' en una pantalla instal·lada just davant de la piscina. Tu suques el cul a l’aigua i et fas una caipirinha mentre Ben Stiller, llanterna en mà, fa carotes entre les mòmies de l’Antic Egipte. La cita és a les 21 h, i si no en sou socis l’entrada us costarà 5,5 €. Ens hi tirem en planxa?
Publicitat

Infiltra’t a una festa major

L’agost és temporada alta de festes majors. Repartits per tot Catalunya, de l’Ebre a l’Empordà i de Lleida a Barcelona, hi ha 182 pobles que celebren la seva festa major durant aquest mes. Per força n’heu de trobar alguna que us faci el pes. Us heu preguntat què hi passa a Gironella (15 d’agost), la perla del Llobregat? De fet, sabeu per on cau Gironella? Quina orquestra hauran fitxat aquest any a Cabra del Camp (22 d’agost), a l’Alt Camp? Sabeu què vol dir viure 36 hores seguides de festa major, el 23 i 24 d’agost, a Sitges? Planteu-vos a qualsevol d’aquests pobles amb l’actitud d’un terratinent, feu-vos passar pel cosí llunyà del primer despistat que detecteu i viviu la festa com si els vostres avantpassats l’haguessin vist néixer.

Per ser solidari no cal anar a l’Índia

No criticarem ningú que vulgui aprofitar per ajudar a la vegada que coneix un nou país, però sí que és necessari prendre consciència que a pocs carrers d’on vivim també hi ha persones que pateixen situacions de pobresa i d’exclusió social. N’hem parlat en altres ocasions, però mai no va malament recordar-ho. Al Casal d’Infants  treballen des de fa molts anys per millorar les condicions socials dels nens i les nenes de la ciutat que ho necessiten, i també de les seves famílies. A l’estiu tenen més feina que mai i necessiten voluntaris per als casals i colònies que organitzen. Tot i que el centre més conegut és el del Raval, també treballen a la Mina, a Badalona i a Salt. Consulteu la seva web per saber de quina manera els podeu ajudar.

Publicitat

Surt com si fos l’última nit de la teva vida

Es pot sortir i es pot sortir, sortir. La segona opció inclou una ressaca de mil dimonis, buits a la memòria i càrrecs inesperats a la targeta de crèdit. Però quan una nit de les de sortir, sortir va bé, tot aquest calvari val la pena. Regaleu-vos una nit de postadolescència. Sortiu un dilluns, com si els dimarts no us afectessin. Què coi, planteu-vos a la cua de l’Apolo envoltats de feromones hiperactives i abandoneu-vos a la gresca d’inici de setmana de Nasty Mondays. Intenteu tornar a casa de la mà d’un suec o una sueca tatuada. Per provar-ho no es perd res, si de cas una mica d’autoestima, en cas que no funcioni. Penseu que esteu escrivint un relat de vacances amb molt més suc que un trekking pel Nepal o una excursió de busseig a qualsevol platja paradisíaca del planeta. Esteu fent història.

De pícnic al piknic

Proposem un dia dedicat sencer al pícnic, en les seves modalitats mecànica i electrònica. Per començar agafarem unes estovalles o una tovallola, prepararem un parell de plats senzills i enfilarem cap a Montjuïc amb una ampolla de vi a la mà que ens quedi lliure. Un cop allà farem camí als jardins de Mossèn Cinto Verdaguer i buscarem l’ombra més gran que hi hagi a prop del llac, per posar els peus en remull després de dinar. Després d’una becaina merescuda, farem un passeig fins als jardins de Joan Brossa, al Piknic Electronik, a on Derrick May (23 d’agost), un dels reis del so de Detroit, està a punt de començar una sessió memorable de techno. Considereu el gran plaer d’acabar el dia pujant al telefèric una mica torrats com anireu.
Publicitat

La dolce vita a alta mar

Aquest estiu el nostre rei emèrit Joan Carles ha canviat la seva humil residència mallorquina per unes vacances amb l’Imserso a la Costa Blava, concretament a Saint Tropez. Potser no arribarem tan lluny, però mereixem l’experiència de passar un dia fent la sargantana a la coberta d’un veler. L’experiència no és tan cara com sembla a primera vista. A Azimut, una empresa amb seu a Vilanova que també té velers a Barcelona, lloguen diversos models de velers per fer excursions privades d’un dia sencer amb patró o sense. N’hi ha de 300 a 600 euros (140 euros més amb patró), en funció del model, i l’aforament més comú és de deu persones. El preu, per tant, es reparteix.

D’ofici, sommelier

Una cosa és fer veure que degustes vins entre quatre parets, proclamant a la babalà expressions com ‘matisos de roure’ o ‘notes de tarongina’, i una altra de ben diferent és trepitjar la vinya, tocar el raïm, conèixer el procés que segueix de la terra a la copa, i de la copa cap a dins. A Guardiola de Font-rubí, a menys d’una hora en cotxe de Barcelona, hi ha la Bodega Miquel Jané, on fan un curs complet de vinicultura que inclou una visita a les vinyes per descobrir les condicions, les varietats i el cicle de vida del raïm, un recorregut enològic entre premses i bótes i una degustació de vins i embotits regionals. Amb una mica de simpatia aconseguireu que des del celler us recomanin algun bon restaurant de la vora per anar-hi amb el vi que ha sobrat del tast.
Publicitat

Conquereix l’escenari

Hem estat tot l’any fent de públic entregat a concerts i festivals de la ciutat. Ara ha arribat el moment de fer el salt a l’escenari. És l’hora del karaoke. Al Sor Rita, temple 'petardo-cañí', també batejat com el tuguri més 'kitsch' de Barcelona, cada dijous celebren el Kutreoke, el que seria el lloc preferit de Raffaella Carrà. Amb les mateixes tones de brillantina i amb una decadència deliciosa també tenim el Klavier, piano bar obert fins a la matinada d’on no voldreu sortir-ne mai un cop que hi entreu.

Final de línia

Per explorar la perifèria, el millor és que pugeu a un metro qualsevol i us deixeu portar fins al final de trajecte. Arribeu a Fondo, amb la línia vermella, i anireu a petar al centre de Santa Coloma de Gramanet, on hi ha l’ajuntament i la biblioteca. Us recomanem que busqueu el carrer Major i us atureu al número 6. Des de l’any 41 és una lleteria de les que ja no existeixen. Els seus propietaris asseguren que fins al 1966 tenien les vaques a la rebotiga, i que les tinalles s’omplien amb llet recent sortida de la mamella. És de l’època en què per sota de casa passava l’afilador, i el drapaire, i una senyora empenyent una carreta de melons. Un viatge en metro pot ser un viatge en el temps. Feu turisme interior!

Som molt frescos

L’agost demana d’un pla de ruta detallat si ens disposem a abandonar la zona lliure de perill proporcionada per ventiladors i aires condicionats. La primera mesura consisteix a viure de nit sempre que ens sigui possible, dormir fins tard i no sortir de casa fins que el sol afluixi. Tot i això, aquesta precaució no és suficient; a les 6 de la tarda, quan ja som un amb el sofà i tenim el cos entumit per falta de moviment, l’avern encara és a la Terra. Què hem de fer?
  • Llocs d'interès
  • Sants - Montjuïc
  • preu 1 de 4
01.
01.
Arrossegueu-vos fins a la piscina que més us agradi i pregueu perquè us facin un abonament mensual. Si voleu aprofitar la remullada per intentar batre marques olímpiques, proveu a les Piscines Bernat Picornell, on a més a més, els dissabtes de 21 a 23 h podreu nedar amb la cigala lliure.
Publicitat
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
Alimenteu-vos a base de gelats… però que siguin bons. No s’hi val endrapar polos fluorescents amb l’excusa que tot és gel. Apropeu-vos a DelaCrem i tasteu qualsevol dels seus gelats naturals, sense gluten i sense cap greix, si trieu qualsevol dels gelats de fruita fresca.
  • Llocs d'interès
  • Ciutat Vella
Eviteu el sol com si fóssiu vampirs. Amb el vostre gelat DelaCrem a la mà, correu a refugiar-vos sota una bona ombra com les que hi ha, per exemple, als jardins de la UB, a la plaça Universitat.
Publicitat
  • Locals de nit
  • Ciutat Vella
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
04.
04.
Un cop es faci fosc i l’encarregat de seguretat dels jardins us enviï a casa, doneu una ullada a El Cangrejo per revisar els productes frescos del dia. Si hi aneu d’hora, és possible que trobeu gènere de qualitat a bon preu.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat